Laura Russo, în vârstă de 54 de ani, a fost reținută în ajunul Anului Nou și riscă patru ani de închisoare dacă va fi condamnată.

Băiatul și-ar fi dorit să se vaccineze, astfel că profesoara l-a imunizat, însă fără ca părinții să-și dea acordul și fără autorizație legală pentru a administra vaccinuri.

Momentul când profesoara l-a vaccinat pe elev a fost filmat, iar potrivit imaginilor distribuite pe rețelele sociale, femeia i-a spus adolescentului: „Vei fi bine. Sper”.

Poliția americană a declarat că nu se știe cum a obținut Russo presupusul vaccin anti-COVID sau ce marcă este. În prezent, vaccinul de la Pfizer-BioNTech este singurul autorizat pentru americanii sub 18 ani.

Oficialii au mai transmis că părinții băiatului au sunat la poliție după ce acesta a venit acasă și le-a spus ce s-a întâmplat. În urma incidentului, conducerea Liceului Herricks, unde a predat Russo, a anunțat că profesoara a fost suspendată în așteptarea rezultatului anchetei. O ședință de judecată a fost programată pentru 21 ianuarie.

Vaccinurile pot fi periculoase dacă sunt administrate incorect. Medicii și lucrătorii medicali autorizați trebuie să verifice dacă un vaccin nu este contrafăcut sau expirat. De asemenea, pacienții trebuie întrebați despre istoricul lor medical și să li se monitorizeze reacția după administrarea unei doze.

Urmărește-ne pe Google News