Celulele T – colorate în verde – ajută la stimularea sistemului imunitar al organismului și atacă celulele canceroase.
Martin Pule lector in Hematologie, de la University College din Londra, spune că tratamentul ar putea contribui la reducerea posibilităților de recidivă a bolii .
„Dacă putem obține celule T ca o parte a memoriei imunologice, șansele unei leucemii sau o recidiva a cancerului devin mult mai puține deoarece odată cancerul reinițiat , celulele imune sunt încă acolo în spate, se pregătesc să identifice și să omoare orice număr mic de celule canceroase care au recidivat. „
Layla Foley a fost diagnosticat cu leucemie, înainte de prima ei zi de naștere.
Medicii au fost pesimiști în legătură cu șansele ei de supraviețuire, dar Lisa mama Laylei spune ca au decis să urmeze tratamentul, oricum.
LISA FOLEY „A fost înfricoșător, a fost terifiant pentru noi toți și am luat această decizie pentru ea, și s-a întâmplat să fie cea mai bună decizie pe care am fi putut-o lua vreodată.”
In timp ce studiul a constatat ca la 94 la suta din pacientii cu leucemie în fază terminală s-a văzut că simptomele lor dispar cu noua terapie, purtătoarea de cuvânt Cancer Research Marea Britanie Cat Arney a cerut prudență.
„Acesta este un studiu foarte mic. Aceste tratamente nu funcționează pentru toate tipurile de cancer, și pot avea efecte secundare foarte grave.”
Dar chiar și așa, există o licărire de speranță pentru cei care se credea anterior că viața nu le va mai oferi nimic.