Încă de mică a fost atât de tentată de a intra în mediul artiştilor plastici, încât a studiat timp de 6 ani la Şcoala Populară de Artă. “Ca să pătrunzi în această lume, a artiştilor, trebuie să fii în contact cu ei şi una din posibilităţi era să fac în aşa fel încât să fiu alături de artişti”, povesteşte Luminiţa.
Tânăra a plecat din România în urmă cu aproape 5 ani, în Germania, la invitaţia unor artişti de acolo, care au fost impresionaţi de tablourile acesteia, după ce au studiat îndeaproape opera Luminiţei. “La mai bine de 3 luni de la data la care am ajuns acolo, o prietenă din Italia mi-a cerut ajutorul. Trebuia să se întoarcă urgent în România şi trebuia să rămână cineva în locul ei în Italia, pentru a avea grijă de bătrâna pe care ea o îngrijea. Am plecat din Germania şi am lucrat în Italia timp de 9 luni. Femeia nu se putea deplasa, fiind paralizată la ambele picioare. În timpul liber însă pictam. Acea bătrână din Peninsulă m-a inspirat şi m-a încurajat foarte mult. Am pictat pe cartonul gol, rămas după utilizarea hârtiei igienice, scene din viaţa bătrânei şi din viaţa mea personală”, povesteşte pictoriţa.
Cu timpul, a ajuns să participe la 12 expoziţii colective în Italia, din care două personale. Iar în scurt timp, presa italiană a recunoscut talentul artistei, unul dintre desenele ei, un peşte care priveşte din depărtare Carpaţii României, fiind apreciat şi publicat într-un cotidian din Napoli.
Luminiţa recunoaşte că lumea artiştilor e dificilă nu numai în România, ci şi în Italia. Deschiderea unei expoziţii necesită fonduri care depăşesc buzunarul unui artist. “Pentru a sprijini oamenii talentaţi în ale acuarelei şi pensulei, am înfiinţat o asociaţie. Vrem să-i ajutăm pe artişti să se realizeze”, susţine românca.
Vârsta: 39 de ani
Locul naşterii: Câmpina
Starea civilă: căsătorită
Data când a părăsit România: 2003
Domiciliul actual: Napoli
Țara de adopţie: Italia