Furtul de 120.000 de euro ar fi fost comis în orașul Chiaravalle la 19 iulie 2020. Victima, un mecanic în vârstă de 70 de ani, a plecat la aeroport pentru a-și însoți soția, mama inculpatei, pentru un zbor spre o altă localitate pentru a participa la un botez.

Fiica vitregă a rămas acasă și ar fi profitat de absența celor doi pentru a deschide o valiză ascunsă într-un dulap din dormitor și a lua cei 120.000 de euro. De asemenea, au dispărut și două coliere din aur. Bărbatul a depus apoi plângere la poliție.

Judecătorul a decis că românca de 31 de ani nu poate fi pedepsită pentru furt. Motivul invocat a fost relația de rudenie care o lega de victimă, considerându-se că, fiind fiica soției sale, este echivalentă cu o rudă de sânge.

Judecătorul Matteo Di Battista a invocat o decizie a Curții de Casație, potrivit căreia o relație de afinitate, precum cea dintre o persoană și fiu vitreg, este echivalentă cu o relație de rudenie directă dacă părinții sunt căsătoriți.

Românca fusese reclamată pentru furt calificat în complicitate cu mama sa, pentru care procesul nu a mai început deoarece nici ea nu a fost pedepsită pentru că era căsătorită cu bărbatul de 70 de ani la momentul faptei.

Urmărește-ne pe Google News