Actul româncei a fost inutil, scrie sursa citată, pentru că victima era bătrână și fragilă. Dar românca n-a ținut cont de asta și acum riscă ani grei de închisoare.

Kamelia Z., 55 de ani, cetăţean român şi maghiar, este licenţiată în economie. În meseria în care lucrează de ani în Germania, ca asistentă de geriatrie, a făcut doar un curs scurt, fără să aibă pregătire de specialitate.

De la 1 martie 2021, ea o avea în grijă de Ilse H., o bătrână de 94 de ani, care avea nevoie de îngrijire permanentă, în apartamentul ei din Schwabach, și unde Kamelia avea ea însăși o cameră.

Fiul lui Ilse, Matthias H., 68 de ani, pensionar, și-a vizitat mama pe 13 aprilie, ca în fiecare zi, și a rămas șocat: „Când am deschis ușa dormitorului, am văzut-o pe mama întinsă în pat, plină de sânge”.

Ilse fusese sufocată cu brutalitate, bătută și mușcată de gât. Bucăți mari de piele de pe gât fuseseră rupte. „Mama a spus de trei ori: a vrut să mă omoare. Kamelia s-a așezat apatică pe pat”, a mai declarat fiul victimei.

Ilse H. a fost la terapie intensivă timp de trei zile, după atac. Pe 9 mai a murit. Medicul care a efectuat autopsia știa de atac, dar nu a putut stabili vreo legătură cu moartea femeii.

Acuzata și-a declarat nevinovăția prin intermediul avocatului său: „Nu știu cum s-au produs rănile”. Kamelia Z. nu a vrut să dea declarații și în instanță. Potrivit unui detectiv, ea nu a arătat niciodată agresivitate față de pacienții ei anteriori.

Procesul continuă la Nurnberg și Kamelia Z. riscă până la zece ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News