Copilul și mama ei au fost la un pas de moarte, însă au scăpat miraculos pentru că au căzut peste o plasă de sârmă care acoperă stâncile din jurul castelului.
Potrivit sursei citate, justiția din Spania a decis totuşi internarea ambulatorie a femeii, mai ales că este deja monitorizată de secţia de psihiatrie a spitalului din Denia, evoluţia fiind una favorabilă.
Procurorii ceruseră inițial internarea femeii timp de 20 de ani într-un spital de psihiatrie.
Instanța a decis dezincriminarea completă a româncei, pe fondul unei tulburări psihice, într-un eveniment care nu a dus la moartea mamei şi a fiului ei.
Magistrații au anunțat că vor dispune decăderea absolută din drepturile părinteşti, doar în cazul în care femeia va abandona tratamentul sau va fi înregistrată o regresie a bolii, din cauza unei boli mintale.
Sentinţa consideră dovedit faptul că, în zilele anterioare datei faptelor, inculpata fusese deja diagnosticată cu tulburare depresivă majoră. În plus, medicii legişti care au examinat-o şi au depus mărturie la proces au considerat capacităţile cognitive ale femeii ca fiind „foarte alterate sau afectate”, ceea ce înseamnă că nu a acţionat prin voinţa sa.
Depresia de care suferea tânăra, au mai arătat specialiștii, o făcea să aibă „o viziune distorsionată a realităţii, astfel că sinuciderea era singura soluţie pentru ea de a părăsi această lume”.
Mai mult, experţii au precizat că, în această situaţie, ea nu putea „să planifice, să execute sau să decidă un plan şi ar fi putut acţiona executând voinţa altcuiva sau la comanda vocilor pe care pretindea că le aude”.
În sentinţă se mai precizează că femeia a declarat, în timpul procesului, că nu-şi aminteşte nimic din ceea ce s-a întâmplat în acea zi.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro