Daniela Dîrlea, în vârstă de 28 de ani, și-a unit destinul cu iubita sa, Sarah Cosimato (38 de ani), cele două fiind împreună de trei ani și au o fetiță de un an pe care o cresc împreună.

Foto: Il Giorno

Căsătoria lor vine la zece luni după ce Italia a legalizat căsătoriile între persoane de același sex și, deși Braone este considerată ”capitala căsătoriilor gay” după ce acolo și-au unit destinele până acum șase cupluri de bărbați, este prima căsătorie dintre două femei.

Foto: Il Giorno

Ceremonia a fost oficiată chiar de primarul localității, Gabriele Prandini, un susținător al recunoaşterii căsătoriilor gay. Acesta a spus că Daniela și Sarah sunt un exemplu pozitiv de familie prin felul în care o cresc pe Aurora, fetița lor de un an.

Foto: Il Giorno

După oficierea căsătoriei la Primăria din oraș, petrecerea a continuat în mod tradițional, cele două mirese spunând că și-au dorit o nuntă specifică zonei montane în care locuiesc.

Foto: Il Giorno

”A fost o căsătorie simbolică căreia îi urmează acum uniunea legală. Suntem de mai mult timp o familie împreună cu fiica noastră Aurora, dar de astăzi avem și satisfacția de a fi o familie și din punct de vedere legal”, au declarat cele două femei.

Foto: Il Giorno

În Italia, începând din luna iunie a anului trecut cuplurile gay pot apela la instituția uniunii civile, care este o recunoaștere juridică a cuplurilor și le oferă partenerilor drepturi și obligații asemănătoare familiilor tradiționale.

Potrivit legii, extrem de dezbătute în Italia înainte de a fi adoptată în legislativ, uniunea civilă între două persoane are loc în fața unui oficial public în prezența a doi martori și se înregistrează în Registrele de stare civilă.

Urmărește-ne pe Google News