Situație unică în municipiul Vaslui, unde doar un singur votant dintr-o listă de 3.378 de persoane aflate pe listele electorale permanente, și-a exprimat opinia la referendumul privind redefinirea familiei.

După două zile de așteptări, o parte din membrii comisiei secției de votare s-au hotărât și ei să bage buletinele în urnă, astfel încât numărul alegătorilor a ajuns la șase. În consecință, procentul de participare la vot la respectiva secție a fost de 0.17%, unul istoric pentru județul Vaslui privind participarea la vot.

Situația nu a fost cu mult diferită nici la alte nouă secții din municipiul reședință, unde participarea la vot a fost de sub 3%. Explicația este dată de faptul că zeci de mii de alegători, respectiv cetățeni din Republica Moldova, sunt trecuți artificial în listele permanente după ce și-au făcut mutație la diferite adrese din Vaslui pentru a beneficia de cartea de identitate românească ce-i ajută să lucreze peste hotare. Și asta în condițiile în care la niciun scrutin organizat în ultimii ani nu s-a prezentat la vot vreun moldovean din stânga Prutului.

Citește și:

200.000 euro tocați în Sectorul 5 pe Zilele Recoltei: standuri de chiloți din China și o singură tarabă cu legume!

Urmărește-ne pe Google News