Aceasta s-a sinucis după o luptă de un an cu tulburarea de stres posttraumatic, a spus familia sa, duminică.  

Shirel, care a împlinit 22 de ani duminică, trebuia să își petreacă ziua de naștere alături de familie. A fost găsită fără viață în locuința sa din comuna Porat, în apropiere de Netanya, cu telefonul plin de mesaje de felicitare, fără răspuns, din partea prietenilor care îi urau o aniversare fericită.  

În acest context, fratele său a acuzat statul că nu i-a oferit ajutorul necesar pentru problemele emoționale și psihice în urma masacrului de pe 7 octombrie.  


https://twitter.com/AvivaKlompas/status/1848116195024671072?ref_src=twsrc%5Etfw 

„Dacă statul ar fi avut grijă de ea, nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat”, a declarat el, citat de presa ebraică. „Statul Israel mi-a ucis sora de două ori. O dată în octombrie, mental, și a doua oară astăzi, când a împlinit 22 de ani, fizic”.  

Shirel și partenerul său, Adi, s-au numărat printre cei care au reușit să fugă atunci când teroriștii conduși de Hamas au început masacrul de la data de 7 octombrie 2023. Inițial, cei doi au reușit să ajungă la un vehicul și au încercat să părăsească zona, însă au abandonat mașina după ce a devenit clar că nu pot scăpa. Cei doi s-au ascuns sub un tufiș timp de câteva ore. Au fost găsiți de un ofițer de poliție, care comandase un vehicul pentru a salva petrecăreții, fiind salvați aproximativ 200 de oameni. 

În timp ce se ascundeau, cei doi au evitat cu greu să ajungă într-o mașină ai cărei pasageri au fost uciși sau răpiți de gruparea teroristă Hamas, în timp ce încercau să ajungă în siguranță, a spus Golan, în noiembrie, pentru postul public de televiziune Kan.  

Tânăra a început să dezvolte simptome ale stresului posttraumatic

În perioada care a urmat, tânăra a început să dezvolte simptome ale PTSD, inclusiv disociere și retragere. De asemenea, a fost spitalizată de două ori, dar nu a fost recunoscută ca suferind de PTSD, a spus familia sa.

Fratele său a declarat că atunci când a remarcat că se îndepărtează de oameni, a rugat-o să ceară ajutor.

Aceasta i-a răspuns că nu a primit niciun ajutor din partea statului și că orice asistență primită a venit din partea asociației comunitare Tribe of Nova, fondată de colegi supraviețuitori și rude ale victimelor în urma atacului. 

Potrivit fratelui său, familia sa a încercat să aibă grijă de ea cât de bine au putut. „Mama mea a fost nevoită să se pensioneze anticipat pentru a fi alături de fiica ei. Nu ne-am îndepărtat un milimetru de ea, iar singura dată când am lăsat-o singură a fost astăzi, când a decis să își ia viața”, a declarat Eyal pentru Channel 12 News.

El a acuzat statul că trebuie să se „trezească”, altfel ar putea exista mai multe tentative de sinucidere. „Mi-am pierdut sora, dar vreau să stârnesc rumoare și plâns, astfel încât alții să nu-și piardă persoanele dragi”, a spus el, potrivit Ynet.  

Urmărește-ne pe Google News