Alexandra Adams refuză să lase dizabilitățile ei s-o împiedice să-și urmeze visul, a notat Daily Mail.
În 2012, ea era aleasă să reprezinte Marea Britanie în proba de înot la Jocurile Paralimpice.
Dar n-a mai putut concura fiindcă a avut nevoie de o intervenție chirurgicală. Operația la stomac a fost efectuată greșit și a provocat un lanț de alte 20 de operații, Alexandra stând 18 luni în spitale.
În acea perioadă a decis să se dedice medicinei. Dar când, ca și studentă, a mers prima oară într-o secție a unui spital și a fost văzută deplasându-se cu ajutorul unui baston, tinerei i s-a interzis să pună mâna pe vreun pacient și a fost trimisă acasă.
Alexandra Adams s-a născut surdă complet la nivelul ambelor urechi. Ea nici nu vede. Cu ochiul stâng distinge cam 5 la sută, cu ochiul drept – nimic!
„Ai lăsa un doctor cu dizabilități se se îngrijească de tine?”
„Ori de câte ori cineva mi-a spus că nu pot face un anumit lucru, eu mi-am urmat pașii și i-am dovedit că se poate. Pot utiliza o canulă și un cateter, pot lua sânge”, a spus Alexandra.
Experiența ei îndelungată de pacient prin spitale a învățat-o că empatia contează enorm. „Am fost la pacienții îngroziți și le-am spus: Știu cum te simți!”.
„Când am ajuns prima oară într-un spital (n.r. – în practică), un doctor m-a întrebat ce caut cu bastonul unui pacient. I-am explicat că, de fapt, era al meu.
Mi s-a spus în fața colegilor, în fața personalului medical din acea secție și în fața pacienților că n-am voie să ating niciun pacient. Am fost dezgustată.
O doctoriță mi-a spus că nu pot să mă uit la razele x. Mi-a zis: Imaginează-ți că ești pacientă. Ai lăsa un doctor cu dizabilități se se îngrijească de tine? Nu, absolut!
În acea primă zi am experimentat discriminarea la locul de muncă”, a spus Alexandra Adams.
Tânăra din Kent a ales să lucreze într-o zonă cu tratamente paliative decât în zona de chirurgie, pentru că întâmpină unele dificultăți în a manevra ustensilele.
„Mi-a zis că bastonul e un pistol de 9 milimetri”
Ea lucrează acum într-o secție de bătrâni, un loc în care bastonul ei e foarte „popular”. Unul mi-a zis: „Oh, e un pistol de 9 milimetri”. Altul a zis că sunt toboșar.
Alexandra susține că pacienții n-au discriminat-o niciodată. Ea a cunoscut și alți doctori cu dizabilități din lume. Din SUA a întâlnit cinci medici orbi.
„Alexandra e o tânără extraordinară care a sfidat șansele prin muncă și determinare. Sper că va fi un exemplu și pentru alții”, a spus Simon Stevens, șeful NHS England (Serviciul Național de Sănătate din Anglia).
SURSA FOTO: Alexandra Adams, Instagram