În timpul audierilor, presupusa victimă a violului s-a încurcat în declarații și au apărut tot mai multe contradicții, astfel că președintele completului, Heike Will, a cerut o scurtă pauză de procedură. Apoi, patru ofițeri de poliție au intrat în sala de judecată. Mai întâi au luat locurile în rândurile din spate.

Instanța a cerut apoi să fie înregistrată din nou, în detaliu, declarația contradictorie a tinerei de 22 de ani. Femeia a declarat că inculpatul nu a pătruns deloc în ea. De asemenea, ea nu a mai putut să răspundă la întrebări detaliate despre ceea ce s-a întâmplat. Anterior, spusese că totul s-a întâmplat în primăvara lui 2017. Acum, tânăra a vorbit despre o toamnă, fără să poată numi un an.

Atunci, procurorul Franziska Mitterer a luat măsuri. Ea a ordonat polițiștilor de pe banchetele din spatele sălii să o aresteze pe tânără. „Din cauza unor declarații false, sub jurământ”, a adăugat procurorul. Într-un astfel de caz, pedeapsa este de la trei luni la cinci ani de închisoare.

A fost momentul când inculpatul, un român de 39 de ani, și ale avocatului său, Cristian Ciurea, s-au relaxat.
„Sunteți de acord cu privire la continuarea acestei proceduri?”, a întrebat judecătoarea Heike Will, care a primit încuviințarea tuturor părților din proces. Astfel, parchetul a cerut achitarea românului, la fel ca și avocatul lui. Iar instanța a decis în acest sens.

La începutul procesului, acesta a negat acuzațiile. Timp de aproape două ore, el a explicat că cercul de cunoștințe al presupusei victime a violului a conspirat împotriva lui. „10.000 de euro au vrut să primească de la clientul meu, altfel l-ar fi denunțat”, a explicat avocatul apărării.

Tânăra româncă, acum în vârstă de 22 de ani, care locuiește în Austria, a făcut ca viața bărbatului să devină un calvar, cu declarația ei mincinoasă dată la poliție despre fapte petrecute când avea 15 ani: inculpatul a fost dus în arest la Bernau și a stat acolo pentru mai mult de opt luni. Acum a fost eliberat.

„Clientului meu trebuia să dea 10.000 de euro, altfel ar fi fost acuzat de viol, iar persoana vătămată, acum în vârstă de 22 de ani, a fost îndemnată atunci să depună plângere”. În iunie 2021, femeia a raportat infracțiunea la poliția din Bad Reichenhall. A spus că atunci când a avut loc violul, în primăvara anului 2017, ea a tăcut de frica inculpatului, pentru că ar fi intimidat-o.

În 2021, presupusa victimă i-a spus mamei sale despre viol și apoi a mers la poliție. A susținut că atunci a fost dezvirginată.

După audierea de vineri, românca așteaptă în arest preventiv să fie judecată pentru mai multe fapte, inclusiv mărturie mincinoasă.

Urmărește-ne pe Google News