„Anul trecut am făcut acest studiu sociologic, făcut de nişte profesionişti de la Facultatea  de Sociologie a Universităţii Bucureşti, la care au răspuns 8.121 de medici, deci o populaţie foarte bună. Ne-au interesat treo direcţii. Prima, burnoutul. Rata de burnout este de 34-36 la sută. Burnoutul nu este o simplă oboseală, poate fi o boală cu depresie, tendinţe de suicid şi avem colegi care chiar au făcut-o. Apoi este impactul direct pe calitatea actului medical. Un medic în burnout nu mai are aceeaşi capacitate de a relaţiona cu pacientul”, a declarat Daniel Coriu, la Medika TV, citat de news.ro.

În acelaşi studiu, medicii au fost întrebaţi despre intenţia de a părăsi România. „A doua direcţie a fost intenţia de migraţie externă. Toată populaţia de medici din România, indiferent de vârstă, de condiţia socială, ei bine, la femei este de 25 la sută, la bărbaţi 30 la sută. Vorbim de oameni care lucrează în România, în sistemul medical, au intenţia să plece. La cei sub 35 de ani, intenţia este de 58 la sută”, a spus el.

Potrivit datelor statistice, aproape două treimi dintre medicii din România au vârste cuprinse între 28 şi 55 de ani, iar mai mult de jumătate au peste 60 de ani.

Urmărește-ne pe Google News