Turista olandeză și-a închiriat o cameră în Bali și își petrecea timpul făcând yoga. Pe durata sejurului, situația financiară a tinerei s-a înrăutățit semnificativ. Potrivit ei, în cele din umă, susține ea, a rămas fără bani de mâncare.

A încercat să ia micul dejun „pe blat”

În Olanda, femeia este înregistrată ca șomer și primește indemnizații din cauza problemelor de sănătate. Ea încasează lunar 1.400 de euro ca ajutor din partea Guverului.

În Bali, ar fi rămas fără bani mult mai devreme decât preconiza, astfel că a decis să mănânce micul dejun „pe blat” la un hotel de cinci stele. Încercarea ei nu a trecut neobservată de personalul hotelului.

Managerul a propus rezolvarea situației fără implicarea poliției, dar turista nu a putut acoperi costurile. Drept urmare, la fața locului au fost chemați oamenii legii, iar femeia a fost dus la un centru de imigrare.

Trecută pe lista neagă și deportată în Olanda

De acolo, după mai bine de trei săptămâni, a fost deportată în Olanda. Între timp, autoritățile din Bali au trecut-o pe lista neagră turistică, ceea ce înseamnă că nu se mai poate aștepta la o altă vizită pe insulă prea curând.

„Încă ne străduim să menținem siguranța și ordinea și să ne asigurăm că procesul de deportare decurge conform procedurilor. Îndemnăm toți străinii care locuiesc în Indonezia să respecte întotdeauna legile și reglementările aplicabile pentru a evita problemele legale”, a declarat șeful Centrului de Detenție pentru imigranți, în cadrul unei conferințe de presă.

Urmărește-ne pe Google News