Koreniuk, care a părăsit Popasna la începutul invaziei ruse și a ajuns ulterior în Marea Britanie, a contactat BBC News și a spus că fotografia a fost făcută pe stradă, la doar cinci minute de mers pe jos de casa ei.

Poza, făcută pe 26 mai la Popasna de către fotograful Alexander Yermochenko, a fost publicată de multe publicații. Potrivit Koreniuk, soțul ei a fost primul care a observat fotografia: „A spus: „vezi ceva ciudat în această fotografie? Și m-a întrebat dacă văd același lucru ca el”, a spus femeia.

Potrivit acesteia, imaginile de pe armura tancului arată un boiler nou pe care l-a cumpărat înainte de război, precum și o față de masă din casa ei, lenjerie de pat nouă cu personaje Disney pentru copiii ei și o pătură roșie. Altceva este acoperit cu lenjeria de pat, după cum sugerează Koreniuk, televizorul și alte aparate de uz casnic care au rămas în casa ei.

Imaginea nu a surprins-o pe ucraineancă: „Noi am reacționat așa: tot ceea ce nu au distrus, ei vor fura!”, a spus ea. „Ne așteptam ca locuințele din Popasna să fie jefuite, ni s-a spus de multe ori despre asta”.

Alina Koreniuk stă acum în Southwell, Nottinghamshire, împreună cu fiicele ei Kristina, în vârstă de 12 ani, și Olha, în vârstă de 8 ani, în cadrul programului lansat de guvernul britanic, Homes for Ukraine de când a părăsit Ucraina.

Colete de zeci de tone, trimise în Rusia de soldați

Pe 26 mai, Mediazona a publicat date dintr-o anchetă care arată că armata rusă a trimis peste 58 de tone de colete din orașele de graniță, în cele trei luni de la izbucnirea ostilităților din Ucraina.

Faptul că armata rusă a fost probabil responsabilă de furturi în teritoriile ucrainene ocupate a început să fie anunțat la scurt timp după începerea invaziei, în special cu referire la imaginile camerelor de supraveghere instalate în birourile de frontieră ale serviciului de livrare de colete SDEK.

Oficial, autoritățile Federației Ruse nu comentează aceste informații, pe care le cataloghează și drept false.

Urmărește-ne pe Google News