Acțiunea a fost întreprinsă în urma unei adrese primite din partea ANPC, în care se solicita verificarea condițiilor de igienă din unitatea respectivă.
Până la primirea notificării oficiale din partea ANPC (conform procedurii), prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, ANSVSA a decis demararea unor controale la nivel național, având ca tematică verificarea condițiilor igienă în unitățile care produc gheață alimentară și în depozitele de gheață. Odată cu primirea notificării în care se menționează elemente concrete, se va decide extinderea acestei tematici de control la magazine alimentare, dar și la unități de alimentație publică în care este folosită gheața alimentară (baruri, restaurante etc.).
O fabrică de gheață din Județul Prahova a fost închisă
Zilele trecute, bacterii periculoase au fost găsite în gheaţa produsă de mai mulţi agenţi economici. Este vorba despre Clostridium şi bacterii coliforme, potrivit testelor realizate de Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor – Laborator Larex pe probe prelevate de inspectorii ANPC.
O fabrică de gheață din județul Prahova a fost închisă temporar de către comisarii pentru Protecția Consumatorilor din cauza unor nereguli. Analizele au evidențiat prezența E-coli în unele produse, motiv pentru care 12.000 de kilograme de cuburi de gheață au fost retrase definitiv de la comercializare.
Citește și
“Depresia netratată crește foarte mult riscul de suicid”. Medicul psihiatru Laura-Diana Gherman, despre boala secolului
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro