Ashley Moody i-a îndemnat pe oameni să fugă cât se mai poate din calea a ceea ce a fost catalogată drept o furtună o dată într-un secol.

Pentru cei care au ales să nu respecte ordinul de evacuare, procuroarea a transmis răspicat: „Trebuie să vă scrieți numele cu un marker permanent pe braț, astfel să se știe cine sunteți când serviciile de urgență vor ajuge la voi, după ce totul se va fi terminat”.

3 milioane de oameni au primit ordin să se evacueze de pe coasta de vest a Floridei, în timp ce uraganul bate cu 230 km/ h.

Milton a scăzut ușor la un uragan de categoria patru, dar a rămas o furtună feroce care ar putea afecta direct populata regiune Tampa Bay, au avertizat meteorologii.

Se așteaptă să aducă valurile de furtună și să transforme resturile de la uraganul Helene, de acum 12 zile, soldat cu peste 60 de morți, în adevărate proiectile.

Primarul din Tampa: „Dacă rămâneți, veți muri”

Și primarul din Tampa, Jane Castor, a prezis și un rezultat sumbru dacă oamenii aleg să rămână în urmă, spunând că „vor muri”.

Între timp, adjuncții șerifului au folosit difuzoare pentru a îndemna pe oricine a rămas acasă să se evacueze cât mai curând posibil.

5,9 milioane de americani au fost evacuați din calea uraganului Milton. Uraganul Milton a traversat Florida centrală, lăsând milioane de locuințe în beznă, distrugând case şi provocând tornade mortale.

Autorităţile aşteaptă ivirea zorilor pentru a evalua mai bine dezastrul lăsat în urmă.

Urmărește-ne pe Google News