Senatorul de culoare are un talent excepţional la baschet, de unde şi porecla. Mai mult, surse din anturajul senatorului de culoare susţin că acestuia i-a fost mult timp ruşine cu numele său, Barack Hussein Obama, de origine keniană. Puţină lume ştie şi că politicianul este deţinător al mult râvnitului trofeu Grammy, obţinut în 2006 pentru un roman audio dedicat tatălui său. Obama e o fire calmă, un om ordonat şi cu foarte mult bun gust. Dovadă stă biroul său de senator, considerat de designeri o adevărată galerie de artă modernă. Pe pereţi „tronează” fotografii ale oamenilor pe care îi admiră: Martin Luther King, Ghandi şi John F. Kennedy. Alături de acestea, tronează instantanee cu familia lui.
Cele mai preţuite obiecte sunt o pereche de mănuşi de box, cu autograful lui Muhammad Ali.
Democratul joacă mereu baschet în ziua alegerilor
Democratul Obama are numeroase superstiţii şi talismane la care ţine ca la ochii din cap. Cea mai mare superstiţie e aceea că, în ziua alegerilor, oricare ar fi acestea, trebuie să joace baschet câteva ore ca să aducă noroc partidului. În plus, niciodată nu-i lipsesc din buzunar o brăţară oferită de un soldat din Irak, o iconiţă cu Fecioara Maria şi o ministatuetă a zeului maimuţelor, Hanuman. În plus, întotdeauna, în zilele importante, cei din familia lui Obama mănâncă fasole neagră, ca să aibă noroc.
Preferinţe muzicale BARACK OBAMA
– Fugees – „Ready Or Not”
– Marvin Gaye – „What’s Going On”
– B. Springsteen – „I’m On Fire”
– The Rolling Stones – „Gimme Shelter”
– Nina Simone – „Sinnerman”
– Kanye West – „Touch The Sky”
– Frank Sinatra – „You’d Be So
– Easy To Love”
– Aretha Franklin – „Think”
– U2 – „City of Blinding Lights”
– will.i.am – „Yes We Can”
John McCain, rivalul lui, are în birou un hamster împăiat
Biroul din Arizona al candidatului republican la Preşedinţia SUA, John McCain, e plin de amintiri, confortabil şi cu foarte multe rafturi cu cărţi.
Biroul a fost decorat în 1995 de soţia lui McCain, Cindy. Pentru a-i da un aer familial şi fastuos în acelaşi timp, aceasta a comandat mobilă asemănătoare celei pe care politicianul o are acasă, un balansoar şi câteva candelabre. Cele mai impresionante lucruri sunt un portret imens al profesorului său preferat şi o scrisoare din 1968, înrămată. Atunci, tânărul McCain se afla prizonier de război în Vietnam şi primise dreptul de a fi eliberat. Din patriotism, americanul a refuzat, prin intermediul scrisorii pe care mai târziu a recuperat-o şi a înrămat-o. Printre celelalte obiecte care sunt înghesuite pe măsuţe şi pe rafturi, McCain mai are zeci de cadouri primite de-a lungul timpului de la diverşi lideri politici şi câteva animale împăiate, dintre care preferatul său e un hamster.
Republicanul nu renunţă la talismane
John McCain poartă tot timpul în buzunare o pană primită de la un nativ indian, un bănuţ şi o busolă foarte veche. Soţia lui McCain a povestit că, la un moment dat, a rătăcit atât pana indiană, cât şi busola, iar pentru a le găsi, McCain a mobili-zat întregul staff, de dimineaţa până seara. În plus, candidatul republican are două superstiţii: nu ia solniţa din mâna nimănui şi „face urât” dacă cineva îşi aruncă pălăria pe pat sau pe canapea. El consideră acest gest aducător de ghinion.
Preferinţe muzicale John McCain
– ABBA – „Dancing Queen”
– Roy Orbison – „Blue Bayou”
– ABBA – „Take A Chance On Me”
– Merle Haggard – „If We Make It Through December”
– D. Wilson – „As Time Goes By”
– The Beach Boys – „Good Vibrations”
– Louis Armstrong – „What A Wonderful World”
– Frank Sinatra – „I’ve Got You Under My Skin”
– Neil Diamond – „Sweet Caroline”
– The Platters – „Smoke Gets In Your Eyes”
Ultimele sondaje îl indică pe Obama în frunte
Cele mai noi sondaje de opinie, date publicităţii ieri, îl indică în continuare favorit pe democratul Barack Obama, cu 48% dintre opţiunile electoratului. Totuşi, conform site-ului „Drudgereport.com”, unul dintre cele mai serioase surse politice din Statele Unite ale Americii, deşi săptămâna trecută Obama avea un avantaj de peste 10 procente, în prezent diferenţa este de doar 1%, republicanul John McCain având 47%. Restul de 5% dintre votanţi sunt încă nehotărâţi.