Nivelul de obezitate la copii și adolescenți a crescut de zece ori în ultimele patru decenii, arată cel mai extins studiu de acest gen realizat vreodată și care a adunat date din peste 200 de țări, citat de BBC News.
Această situație este extrem de îngrijorătoare deoarece copiii obezi sunt susceptibili să devină adulți obezi, ceea ce duce la probleme grave de sănătate precum diabetul de tip 2, bolile cardiace, accidentele vasculare și anumite tipuri de cancer, precum cele la sân și colon.
Studiul arată că, deși rata obezității la copii pare să se stabilizeze în numeroase țări europene, cu venituri mari, acestea crește în mod alarmant în multe alte părți ale lumii. Cercetătorii consideră că disponibilitatea largă și promovarea hranei ieftine reprezintă principalele motive pentru acest fenomen.
Cea mai mare creștere a numărului de copii și adolescenți obezi a fost în Asia de Est. China și India au înregistrat creșteri uriașe în ultimii ani. Polinezia și Micronezia au cea mai mare rată a obezității, aproximativ jumătate din populația tânără din aceste țări este supraponderală sau obezi.
Cercetătorii spun că, dacă tendințele actuale continuă, „obezii” vor fi în curând mai des întâlniți decât „subponderali”.
La nivel global, în 2016, un număr de 213 de milioane de tineri au fost supraponderali, deși se află sub pragul de obezitate.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!