1. Telefoanele mobile
Telefoanele mobile transmit şi primesc semnale folosind unde electromagnetice. Experimentele pe şobolani au demonstrat că genele ADN pot fi deteriorate de radiaţia telefonului mobil, iar celulele sunt afectate. Aceasta este o explicaţie plauzibilă pentru apariţia unor manifestări precum insomnia, pierderea memoriei, ameţeala, greaţa, concentrare slabă, subţierea firului de păr, probleme de vedere, afecţiuni respiratorii, tumori cerebrale şi anevrism. De aceea, e recomandat să-ţi închizi telefonul mobil pe timpul nopţii sau cel puţin să-l păstrezi în afara dormitorului. De asemenea, este bine să ştii că, la realizarea conectării, telefonul emite radiaţii la capacitate maximă, astfel că este bine să duci aparatul la ureche după ce a fost stabilit contactul cu persoană apelată.
2. Calculatorul/ laptopul
Tot mai multe persoane îşi cumpără laptop în loc de desktop, iar radiaţiile emise de laptopuri au ajuns să creeze probleme considerabile. Studiile medicale au arătat că bărbaţii care ţin adesea laptopul pe genunchi devin infertili. De asemenea, conform Journal of Medicine, apar şi următoarele manifestări: ritm cardiac neregulat, afecţiuni ale somnului, avorturi spontane, dureri de cap severe, probleme tiroidiene, scăderea nivelului de energie, stres, ameţeală, memorie slabă şi un libido redus.
3. Cuptorul cu microunde
Microundele sunt unde foarte scurte de energie electromagnetică care fac parte din spectrul de energie al naturii. Acestea determină moleculele de apă din mâncare să se rotească de câteva miliarde de ori pe secundă, fapt ce duce la o încălzire rapidă a preparatelor. Cuptorul cu microunde emite radiaţii care pot produce anomalii limfatice ce provoacă tulburări digestive sau chiar forme de cancer. De aceea, este bine să eviţi să găteşti felurile de mâncare principale la cuptorul cu microunde pentru că timpul de expunere a alimentelor este foarte mare, iar radiaţiile emise au timp să acţioneze.
4. Becurile fluorescente
Mai multe studii au concluzionat că becurile fluorescente emit un nivel ridicat de radiaţii, provocând migrene, tulburări de somn, oboseală. Chiar dacă acestea consumă mai puţină energie, spre deosebire de becurile incandescente tradiţionale, becurile fluorescente e m i t “energie murdară” e x c e s i v ă sau frecvenţe electromagnetice. Este bine să eviţi aceste becuri şi să foloseşti în schimb LED-uri sau becuri cu incandescenţă.
5. Televizorul vechi este toxic
Televizoarele mai vechi, în genul celor “cutie”, conţin un tub catodic care emite un nivel mai ridicat de radiaţii. Dacă încă mai ai în casă acest tip de televizor, experţii recomandă să stai la o distanţă de cel puţin doi metri de el, pentru a limita expunerea.
Bibelourile şi blatul de bucătărie, inamici de temut
Piatra de mină folosită adesea ca material pentru blatul de bucătărie poate ascunde un potenţial radioactiv înspăimântător. De asemenea, blaturile din granit sunt cunoscute pentru că emit radiaţii şi radon, chiar şi urme de uraniu şi alte elemente radioactive, precum toriul.
În plus, chiar şi bibelourile retro pe care le-ai adunat de la ultimul târg de vechituri la care ai fost sau din colecţia personală a bunicilor s-ar putea să conţină elemente nu prea prietenoase cu mediul! Până în anii ‘60, elemente radioactive ca uraniul, toriul şi potasiu- 40 erau folosite în fabricarea plăcilor de faianţă, a vaselor de ceramică şi a altor obiecte de decoraţiuni interioare. Mai mult, pe vremea aceea se fabricau chiar şi vase de bucătărie sau farfurii din acelaşi porţelan.
Cum să reduci efectele nocive
radiaţiilor electromagnetice e un lucru imposibil de făcut. Totuşi, minimizarea expunerii reduce impactul devastator asupra sănătăţii. Prima regulă este aceea de a închide şi de a decupla aparatele elecrocasnice atunci când nu sunt în folosinţă. Apoi, evită reţelele Wi-Fi, în special în case. Încărcarea completă a laptopurilor şi decuplarea lor de la sursa de energie este o altă modalitate de diminuare a gradului de expunere la EMF.
Dacă dispozitivul trebuie conectat la o sursă de alimentare, asigură- te că prizele şi tablourile electrice se află cât mai departe de corpul tău. Stai cât mai departe de instalaţiile de iluminat cu halogen sau fluorescente. Ambele tehnologii produc câmpuri electromagnetice substanţiale. Telefoanele fără fir? Evită tehnologia DECT, deoarece aceasta transmite un semnal de frecvenţă radio extrem de puternic, chiar şi atunci când nu este folosit.
Şi alimentaţia te ajută să lupţi cu undele dăunătoare
O alimentaţie bogată în substanţe nutritive este de asemenea extrem de importantă. Iată care sunt substanţele şi superalimentele care te protejează împotriva radiaţiilor electromagnetice: iodină, vitamina D3, legumele marine, spirulina, fructele noni, curcumină, complexul de vitamine B, melatonină, tulsi (Busuioc Sfânt), acizi graşi Omega-3, glutationă, sulf, seleniu, zinc.
Află singur intensitatea radiaţiilor
Dacă deţii un Gaussmetru, poţi să te convingi singur că fiecare aparat emite radiaţii electromagnetice de diferite intensităţi. Unitatea de măsură a densităţii fluxului magnetic este Gaussul. Se consideră că radiaţiile cuprinse între 0,5 şi 2 miliGaussi (mg) nu sunt periculoase pentru sănătatea noastră. 0,5 reprezintă, de fapt, valoarea magnetismului natural al planetei.
Tot ce depăşeşte valoarea de 2 mG devine periculos. Iată câteva exemple:
- frigider – 3-5 mG; n maşină de tuns electrică > 70 mG;
- periuţă de dinţi electrică – 40-50 mG, la contact, în zona în care este ţinută în mână. n
- uscător de păr de 1200 W – 5-10 mG la 15 cm de calea de ieşire a aerului, > 70 mG, la mâner;
- radio cu ceas – ţinut la distanţă de 15 cm = 30-40 mG, iar la 30 cm = 2-3 mG;
- telecomenzi (TV, DVD) –
- prize, de perete sau de prelungitor – fără nici un ştecăr introdus 70 mG, la contactul cu priza şi cablurile de alimentare.
- maşina de spălat – dacă e plasată la 30 cm distanţă = 4-5 mG.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!