Piesa principală a expoziției este pianul Yamaha, la care Freddie Mercury a compus unele dintre cele mai mari hituri ale trupei Queen, inclusiv Bohemian Rhapsody. Alte obiecte expuse la Sothebys sunt lucrări de artă, articole de îmbrăcăminte și mobilier, fotografii, versuri scrise de mână și alte articole.

Expoziţia gratuită reuneşte lumea privată şi cea publică a lui Mercury, de la discurile sale de aur şi platină şi costumele de scenă somptuoase până la fotografiile personale Polaroid şi o tablă de Scrabble de călătorie pe care o lua în turnee.

„Freddi a fost un colecționar, nu a aruncat nimic. Bunurile sale ne oferă o vedere extraordinară a bărbatului, încă din copilărie și până la moartea sa”, a spus Thomas Williams, director al unui centru Sothebys.

O parte din încasări va fi donată

Freddie Mercury a murit în 1991, la vârsta de 45 de ani, la doar 24 de ore după ce a confirmat într-un comunicat că are SIDA şi a făcut apel la fanii săi să se alăture „luptei împotriva acestei boli teribile”.

El a lăsat casa din Kensington, Garden Lodge, și ceea ce conținea aceasta lui Mary Austin, una dintre cele mai apropiate și mai de încredere prietene ale artistului. La 32 de ani de la moartea lui Mercury, Austin a decis să vândă totul.

Estimările variază de la aproximativ 20 de lire sterline pentru un ornament din porțelan, până la trei milioane de lire sterline pentru un pian. În total, se așteaptă ca obiectele care au aparținut artistului să fie vândute la licitație pentru sume cuprinse între 7,6 milioane și 11 milioane de lire sterline.

Expoziţia este organizată tematic, în funcție de diversitatea și proveniența obiectelor, în cele 15 galerii Sothebys.

Austin va dona o parte din încasările rezultate din vânzare către Mercury Phoenix Trust – o organizație de caritate care luptă împotriva HIV/SIDA şi Fundaţiei Elton John, înființată de muzicianul Sir Elton John în 1992 în Statele Unite și 1993 în Regatul Unit, pentru a sprijini prevenirea infecțiilor cu HIV.

Urmărește-ne pe Google News