Experimentul celor doi studenți de la Harvard au dat naștere unor controverse uriașe din cauza ușurinței de a obține numere de telefon, adrese și chiar numere de securitate socială.

AnhPhu Nguyen și Caine Ardayfio, care conduc Clubul de Realitate Augmentată de la Harvard, au declarat pentru Forbes că s-a întâmplat să aibă acces la o pereche de ochelari inteligenți Meta Ray-Ban și și-au dat seama că atunci când au combinat ochelarii cu diverse programe, au existat probleme privind confidențialitatea.

Au demonstrat pe platforma X că oamenii sunt vulnerabili în fața tehnologiei de la Meta

„Transmitem videoclipul de la ochelari direct pe Instagram și avem un program de computer care monitorizează fluxul”, a spus AnhPhu Nguyen într-un videoclip demonstrativ pe X.

„Folosim AI pentru a detecta când ne uităm la fața cuiva, apoi cercetăm Internet pentru a găsi mai multe poze cu acea persoană. În cele din urmă, folosim surse de date precum articolele online și bazele de date de înregistrare a alegătorilor pentru a afla numele, numărul de telefon, adresa de domiciliu și numele rudelor acestora”

Nguyen și colegul student de la Harvard, Caine Ardayfio, au transmis toate informațiile într-o aplicație de pe telefoanele lor.

„Folosind ochelarii noștri, am putut identifica zeci de oameni, inclusiv studenți de la Harvard, fără ca ei să știe vreodată”, a spus Ardayfio.

Sistemul este perfect pentru escroci, deoarece detectează informații despre oameni pe care străinii nu ar avea mijloace obișnuite de a le cunoaște.

În mâini greșite, acest lucru ar putea duce foarte ușor la situații periculoase sau compromițătoare. „Imaginați-vă un prădător sexual care câștigă încrederea unei ținte părând că îl cunoaște și pretinzând că l-a întâlnit la un eveniment din trecut. Cei mai mulți dintre noi avem amintiri destul de neclare ale evenimentelor de acum ani, așa că, dacă cineva pretinde că ne-a cunoscut și ne cunoaște numele și câteva fapte despre noi, este probabil să le credem și să ne angajăm cu ele, oferindu-le măcar puțin un pic de incredere”, subliniază jurnalistul John Koetsier în materialul publicat în Forbes.

Exact asta au făcut cei doi studenți de la Harvard cu o femeie de la Cambridge Community Foundation, spunând că s-au întâlnit acolo. Femeia a stat minute în șir de vorbă cu Ardayfio pe baza acestui amănunt. De asemenea, au abordat un bărbat care lucra pentru drepturile minorităților în India și i-au câștigat încrederea.

Contactați de Forbes, Meta nu a dorit să comenteze prea mult subiectul. Societatea a spus că în politicile sale privind preocupările legate de confidențialitate încurajează utilizatorii să respecte dreptul la intimitate al oamenilor.

Urmărește-ne pe Google News