Tot mai mulţi români aleg să-şi petreacă sărbătorile la pensiuni

Anul acesta, cel puţin 140.000 de români vor alege destinaţii interne pentru petrecerea vacanţei de iarnă. “Ca şi în anii trecuţi, majoritatea turiştilor se vor îndrepta spre Maramureş şi Bucovina, Valea Prahovei, Poiana Braşov sau Mărginimea Sibiului”, ne-a declarat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). De Crăciun sau Revelion, un sejur în pensiunile din reţeaua ANTREC (Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural) costă între 250 şi 600 euro/persoană, în funcţie de cla sificare şi servicii.

Plimbare cu sania trasă de cai, friptură la grătar, cârnăciori, “pomana porcului” şi cel mai bun antidot contra frigului: vinul fiert. De toate acestea vor beneficia cei care aleg să petreacă o vacanţă de poveste la una dintre pensiunile din zona Bucovinei. Pentru Crăciun sau Revelion, tarifele pornesc de la 150 lei/zi şi pot ajunge la 400 lei/zi pentru o persoană. Servicii incluse: cazare, demipensiune, masă de Crăciun / Revelion, plimbare cu sania (rezervări: suceava@antrec.ro, telefon: 0230.371. 306).


Un sejur de cinci nopţi, cu cazare, mic dejun şi cină festivă de Revelion în vatra Dornei, la Hotel Bradul Călimani, 3*, costă 1.620 lei/persoană. În preţ mai intră accesul la piscină, program dedivertisment: orchestră, solişti de muzică uşoară şi populară, ansamblu dansuri populare, foc de artificii (rezervări:www.mareea.ro, telefon: 021/ 619.25.84).


Cei care vor să petreacă un Crăciun cu foc de tabără şi ţuică fiartă pot alege pensiunea Perla Carpaţilor, de trei stele, din Moeciu de Sus. Tariful e de 100 euro/persoană/zi şi include cazare, demipensiune şi masa festivă de Revelion. Pachetul e de cinci nopţi. De Crăciun, preţurile sunt mai mici: 200 lei/persoană/zi, cu cazare şi două mese pe zi. Pachetul este de minimum patru nopţi. (Antrec Braşov, 0268/236 355 brasov@antrec.ro).


Un sejur de cinci nopţi la o pensiune de trei stele din zona Bran vă va costa 450 de euro. GuestHouse e situată la trei kilometri de centrul staţiunii turistice Bran şi e construită într-un loc retras, tocmai pentru a oferi turiştilor liniştea dorită. Tariful e de 85 euro/zi. În preţ intră cazarea, micul dejun, cina, masa festivă de Revelion, cafea şi ceai la dispoziţia oaspeţilor. Turiştii îşi pot aduce băuturile alcoolice de acasă sau se pot aproviziona de la barul pensiunii (Antrec Braşov, 0268.236.355 brasov@antrec.ro).


Proprietarii de pensiuni din zona NeaMoe aşteaptă turiştii cu sărmăluţe, cozonac şi alte specialităţi culinare tradiţionale. În Piatra NeaMoe, vizitatorii pot admira oraşul şi împrejurimile din telegondolă. Tarifele practicate în perioada vacanţei de iarnă, sunt cuprinse între 170 şi 350 lei/zi/persoană. În preţ intră caza rea, două mese pe zi şi masa festivă de Crăciun şi Revelion (rezervări: neamt@antrec.ro, telefon 0233.234. 204).

Urmărește-ne pe Google News