„Da, au părăsit Izium, precum și alte așezări din regiunea Harkov. Desigur, acest lucru este rău. Desigur, acesta este rezultatul greșelilor înaltului comandament. Dar nu este nevoie să căutați semnificații ascunse în asta. Nu este o chestiune de înțelegeri sau trădare. Pur și simplu, luptăm cât putem de bine. La toate nivelurile. Undeva mai bine, undeva mai rău. Principalul lucru este să recunoaștem greșelile și să tragem concluziile corecte.

Dar greșelile trebuie să fie recunoscute și nu spuse vorbe despre un plan viclean de a atrage oameni naivi și încrezători în încercuireaVoronej.

Nu există trădare și înțelegere! Dacă în sud au reușit să înainteze ucrainenii, și acolo s-au mișcat serios, atunci în nord nu au făcut-o. S-a întâmplat. Tragem concluzii și învățăm. Este vorba de supraviețuire, nu de pierderea reputației.”, a spus Bezsonov.

Propagandiștii ruși Oleksandr Kots și Ievhen Piddubny, care se autointitulează „războinici”, confirmă și ei plecarea ocupanților din Izium. Potrivit acestuia din urmă, aceasta este decizia corectă a comandamentului „în circumstanțele actuale”. Potrivit acestuia, „înconjurarea grupului rus în Izium ar fi un dezastru”.

Kots a confirmat că rușii au părăsit Balakleia și Kupiansk.

Între timp, soldații ucraineni publică primele imagini cu intrarea în Iziumul eliberat. Un steag ucrainean a fost deja instalat la intrarea în oraș.

Urmărește-ne pe Google News