Nu există încă o cifră precisă pentru numărul de decese, iar acest aspect „încă se discută”, a spus Thawadi pentru emisiunea Piers Morgan Uncensored.
„Un deces este prea mult, este atât de simplu. [Dar] în fiecare an, standardele de sănătate și siguranță de pe șantiere se îmbunătățesc, cel puțin cele de pe șantierele noastre, cele ale Cupei Mondiale, cele de care suntem responsabili. În așa măsură încât sindicatele (laudă) munca făcută pe șantierele Cupei Mondiale și îmbunătățirile.”
Comitetul Suprem a susținut întotdeauna că au existat doar trei decese în timpul muncii și 37 de decese care nu au avut legătură cu munca, în rândul lucrătorilor migranți de pe stadioanele Cupei Mondiale de când au început proiectele, în 2014.
În 2021, The Guardian a publicat o investigație care a arătat că peste 6.500 de lucrători migranți din cinci țări, India, Pakistan, Nepal, Bangladesh și Sri Lanka, au murit pe șantierele din Qatar, de la începutul lui 2011, un an după ce țara a câștigat dreptul de a găzdui Cupa Mondială și până în 2020.
În timp ce cifrele The Guardian au arătat numărul total de decese din toate cauzele și în toate locațiile, activiștii au susținut întotdeauna că organizarea turneului final a provocat o creștere a numărului de lucrători migranți care călătoresc în Qatar.
Guvernul qatarez nu a contestat cifrele The Guardian, dar a spus că „rata mortalității în rândul acestor categorii este în intervalul prognozat pentru dimensiunea și demografia populației”.
Cifra oficială de trei decese la Cupa Mondială, cauzate de munca pe stadion, a fost repetată de FIFA și folosită într-un discurs al președintelui său, Gianni Infantino, când se adresa Consiliului European, la începutul acestui an.