„Războiul, desigur, se intensifică în fiecare zi, iar Ucraina înființează mai multe brigăzi care au nevoie de sprijin, care au nevoie de echipament militar. Trebuie să avem acest flux continuu de sprijin”, a declarat Brekelmans.

Jumătate din investiție va fi cheltuită în Țările de Jos

Potrivit ministrul olandez al Apărării, planul de acțiune pentru drone va combina experiența Ucrainei și cunoștințele olandeze pentru a îmbunătăți tehnologia folosită pe câmpul de luptă.

„Ne vom concentra pe diferite tipuri de drone, deci atât dronele de supraveghere, mai multe defensive, dar și dronele de atac, pentru că vedem că Ucraina are nevoie de acele drone mai ofensive”, a spus Brekelmans.

Aproximativ jumătate din investiție va fi cheltuită în Țările de Jos, în timp ce restul va fi împărțit între Ucraina și alte țări, a adăugat el.

Ruben Brekelmans a îndemnat la atacarea bazelor militare din Rusia

Dacă dronele dezvoltate au succes, vor fi disponibile mai multe fonduri pentru a crește producția, potrivit ministrului apărării.

24 de avioane de luptă F-16 promise Ucrainei

Țările de Jos au promis 10 miliarde de euro ca sprijin militar pentru Ucraina de la începutul invaziei ruse și au cheltuit aproximativ patru miliarde de euro până acum.

După ce a vizitat sâmbătă orașul Harkov, lovit de bombe rusești, Brekelmans a spus că atacarea bazelor militare din Rusia este singura modalitate de a apăra orașul.

Ucraina le-a cerut partenerilor săi să-i dea permisiunea de a-și folosi armele pentru a lovi ținte de pe teritoriul Rusiei.

De asemenea, Țările de Jos și-au motvat partenerii internaționali să aprovizioneze Ucrainei cu avioane F-16 și promițând 24 dintre ele.

Primul lot de avioane din Olanda operează deja în spațiul aerian ucrainean, potrivit ministrului, în timp ce celelalte vor fi livrate „în următoarele luni și poate începutul anului viitor”.

Țara furnizează, de asemenea, piese de rezervă, muniție și combustibil pentru avioane. Olanda a anunțat, de asemenea, un plan de asamblare a unui sistem de apărare aeriană Patriot pentru Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News