Pacientul, al cărui nume nu a fost dat publicității, în vârstă de 72 de ani, a fost diagnosticat cu varianta Omicron a COVID-19 în februarie 2022, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Amsterdam, citați de Time. Este cea mai lungă perioadă în care cineva a fost infectat cu virusul, au spus aceștia.

Pacientul suferea deja de o boală de sânge înainte de a contracta COVID, iar sistemul său imunitar nu a reușit să producă suficiente celule albe din sânge sau anticorpi, pentru a combate virusul, în ciuda faptului că a primit vaccinul de mai multe ori.

În timp ce majoritatea oamenilor pot scăpa de infecția cu SARS-CoV-2 în câteva săptămâni, orice au încercat medicii pentru a ajuta la vindecarea acestui pacient nu a funcționat.

Medicii au descoperit rapid că organismul său a devenit rezistent la Sotrovimab, un anticorp monoclonal pentru tratamentul timpuriu al COVID-19, după ce i-au luat peste 25 de teste din nas și gât, în ​​timp ce căutau să-i găsească un tratament.

Doctorii au descoperit, de asemenea, că dezvoltarea unui anticorp specific în prima lună a fost minimă și în curând și-au dat seama că sistemul imunitar al pacientului nu era capabil să scape de virus. Pacientul a murit în spital în toamna anului 2023, din cauza sistemului imunitar slăbit și a unei boli de sânge.

Cercetătorii au aflat apoi că virusul a suferit mai mult de 50 de mutații în timp ce era în corpul pacientului și, în cele din urmă, a creat o variantă ultramutantă, complet nouă. Nu existau semne că varianta mutantă în stil Frankenstein ar fi infectat alți oameni.

Deși un pacient cu COVID-19, bolnav mai mult de 20 de luni pare înfricoșător, Magda Vergouwe, studenta la medicină de la Centrul Medical Universitar din Amsterdam, care va prezenta cazul săptămâna viitoare la Congresul Global ESCMID, din Barcelona, ​​a declarat: „Durata infecției în acest caz este extremă”.

„Infecțiile prelungite la pacienții imunocompromiși sunt mult mai frecvente în comparație cu comunitatea generală”, a spus Vergouwe, potrivit The Sun. „Acest lucru subliniază riscul de infecție persistentă, deoarece pot apărea variante virale unice, datorită evoluției extinse”.

Cel mai extins caz de COVID-19 înregistrat vreodată înainte de cel al olandezului a fost al unui britanic care a fost infectat timp de 505 zile, înainte de a muri.

Cercetările au arătat că 24,4% dintre adulții americani care au avut un test COVID-19 pozitiv au prezentat simptome care au persistat timp de trei luni sau mai mult.

 
 

Urmărește-ne pe Google News