Constucția clinicii de cardiologie a fost începută în urmă cu patru ani, reprezentanții Consiliului Județean Dolj punând la dispoziție, din bugetul județului, fondurile necesare pentru ridicarea unei noi clădiri, dar și dotarea unității cu aparatură de ultimă generație în domeniul cardiologiei intervenționale.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

“Această clinică este singura clinică de cardiologie intervențională construită de o autoritate publică locală din România. Mai mult, de la Timișoara până la București și până la Sofia nu mai există o altă clinică. Problema pe care ne-am pus-o după ce am început noi să construim a fost aceea a medicilor care vor opera aici. Din fericire, avem și oameni la Craiova, avem și oameni care mai vin din alte părți, de la Târgu Mureș, de la Spitalul Militar din București, de la Fundeni”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Acesta a precizat că s-a decis, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Dolj, să realizeze această unitate medicală nouă după ce pacienții din Oltenia cu afecțiuni grave ale inimii erau trimiși cu ambulanța sau elicopterul la alte spitale din țară.

“Apariția acestei clinici reprezintă o reparație pentru Oltenia, pentru pacienții de aici, deoarece nu va mai trebui să fie transferați în București sau în alte centre universitare din țară, pentru intervențiile de care au nevoie. Noua structură pe care am construit-o la spital a fost deja dotată cu o parte din echipamentele necesare și continuăm să procurăm aparatură medicală, în prezent fiind în derulare procedurile de achiziție pentru utilarea uneia dintre cele două săli de operații ale Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară. Fondurile au fost obținute de Consiliul Județean Dolj, în cadrul unui proiect depus prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria, în parteneriat cu municipalitatea Kozlodui, un proiect prin care ne-am asumat că vom prelua și cazuri ale unor pacienți cu afecțiuni grave de dincolo de Dunăre”, a mai explicat Ion Prioteasa.

Noua clinică de cardiologie intervențională are 25 de paturi, primul pacient urmează a fi programat pentru prima intervenție în unitatea spitalicească peste trei săptămâni.

Citește și: Topul județelor cu localități fără canalizare. România stă prost la capitolul utilități publice

 
 

Urmărește-ne pe Google News