„Organizaţia Mondială a Sănătăţii promovează biosecuritatea laboratoarelor, de exemplu, prevenirea eliberării accidentale sau deliberate a agenţilor patogeni. Ca parte a acestei activităţi, OMS a recomandat cu tărie Ministerului ucrainean al Sănătăţii şi altor organisme responsabile să distrugă agenţii patogeni de mare risc, pentru a preveni potenţiale scurgeri”, a transmis către postul CNN purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic.

Recomandarea OMS a fost anunţată prima dată de Reuters şi confirmată vineri de CNN. Potrivit sursei citate, la fel ca alte ţări, Ucraina efectuează cercetări pe agenţi patogeni pentru a le înţelege mai bine biologia, modul în care se răspândesc şi provoacă boli la oameni.

Recomandarea OMS nu are legătură cu acuzaţiile Rusiei despre încercări ale Ucrainei de a crea arme biologice cu ajutorul SUA, acuzaţii dezminţite de Kiev şi Washington.

Moscova a cerut vineri o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU asupra „activităţilor militare biologice ale SUA pe teritoriul Ucrainei”.

Guvernul rus a susţinut că armata sa a descoperit în Ucraina urme ale unei „eliminări de urgenţă” a urmelor unor astfel de activităţi şi care oferă indicii asupra existenţei unui presupus program militar biologic dezvoltat în Ucraina şi finanţat, potrivit Moscovei, de către SUA, relatează agenţia EFE. În replică, Washingtonul a acuzat Moscova că ea ar pune la cale folosirea unor arme chimice sau biologice în Ucraina.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

 
 

Urmărește-ne pe Google News