Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, a precizat că „nu există vreun motiv de a nu-l utiliza”. „Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca”, a adăugat Margaret Harris.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a OMS, experţii organizaţiei analizează informaţiile despre formarea de cheaguri de sânge, însă deocamdată nu a fost stabilită nicio legătură de tip cauză-efect. „Orice alertă de securitate trebuie să facă obiectul unei anchete”, a subliniat ea.

„Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că studiem toate alertele de securitate când distribuim vaccinuri şi trebuie să le examinăm, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza”, a adăgat Margaret Harris.

Bulgaria a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca, după ce nouă țări europene au suspendat parțial sau total imunizarea cu acest ser. România
a retras pentru moment lotul de la AstraZeneca ABV2865
, care a fost suspendat și în Italia.

Agenţia daneză de sănătate, prima care a anunţat această decizie, a invocat prudenţa în faţa unor unor „cazuri grave de formare de cheaguri de sânge (trombi) la persoane care au fost vaccinate cu vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca”, chiar dacă „la ora actuală, nu putem trage concluzia existenţei unei legături între vaccin şi cheagurile de sânge”.

De asemenea, Austria anunţase luni că a încetat utilizarea unui lot de vaccinuri produse de laboratorul anglo-suedez, după decesul unei asistente medicale de 49 de ani din cauza unor „grave tulburări de coagulare” la câteva zile după primirea vaccinului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News