În Europa, anumite state adoptă deja măsuri de relaxare a restricțiilor pentru a putea reveni la “normalitate” cât mai curând posibil.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al instituției, a atras însă atenția că nici un stat nu trebuie să se relaxeze în lupta contra pandemiei: “Eliminarea restricțiilor nu înseamnă sfârșitul epidemiei în nici o țară. Încetarea epidemiei va necesita un efort susținut făcut de persoane, comunități și guverne pentru a suprima și controla virusul. Credeți-mă, ce e mai rău e încă în fața noastră, urmează”.

Să prevenim această tragedie. Este un virus pe care mulți oameni încă nu îl înțeleg

Tedros Adhanom Ghebreyesus:

“Măsurile de izolare pot ajuta o ţară să reducă presiunea epidemiei, dar nu o pot opri. Guvernele trebuie să se asigure că pot detecta, testa, izola şi îngriji fiecare caz şi că pot să îi urmărească pe toţi cei care au avut contact cu un bolnav”, a mai spus șeful OMS, într-o conferință de presă de o oră și jumătate susținută luni, 20 aprilie, la Geneva, Elveția.

Înaltul oficial a adăugat că peste 600 de spitale din lume pot fi gata să înscrie pacienţi în teste clinice ale OMS pentru medicamente şi că organizaţia va trimite ţărilor 180.000.000 de măşti chirurgicale luna aceasta şi luna viitoare.

Donald Trump, președintele SUA, e război cu OMS de la începutul pandemiei. Trump consideră că erorile de predicție au fost grave și că OMS ține informații ascunse. Liderul de la Washington a și ordonat săptămâna trecută să suspende contribuțiile Statelor Unite la bugetul organizației.

“Suntem deschişi şi nu ascundem nimic… Vrem ca toate ţările să primească acelaşi mesaj imediat, pentru că asta le ajută să se pregătească bine şi să se pregătească repede… Nu doar SUA, ci toate ţările primesc informaţia imediat”, mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 
 

Urmărește-ne pe Google News