„Tulpina Delta este un avertisment, care ne spune că virusul evoluează, dar este şi o chemare la acţiune, să facem ceva înainte să apară forme mai periculoase”, a subliniat medicul Mike Ryan, responsabil cu situaţiile de urgenţă la OMS.
„În medie, o persoană cu acest virus va infecta mai multe persoane dacă este purtătoare a variantei Delta, cu excepţia cazului în care le împiedicăm aplicând în continuare măsuri care reduc transmiterea”, a explicat Mike Ryan.
Responsabilul cu situaţiile de urgenţă la OMS a atas atenția că împotriva variantelor de COVID-19 nu există nici un praf magic, vaccinarea fiind singura soluție de stopare a transmiterii virusului.
„Nu există niciun praf magic, singurul praf magic este vaccinarea, dar problema este că nu este împrăştiat la fel în întreaga lume. Noi acţionăm împotriva noastră”, a averizat Mike Ryan.
În plus, pentru reducerea transmiterii, Mike Ryan a afirmat că trebuie respectate măsuri precum distanţarea fizică, purtarea unei măşti, igiena mâinilor sau să nu petrecem prea mult timp cu prea mulţi oameni în locuri slab ventilate.
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a dezvăluit că infecțiile cu COVID-19 aproape s-au dublat în ultimele două săptămâni în lume.
„În medie, în cinci din cele şase regiuni ale OMS, infecţiile cu COVID-19 au crescut cu 80% sau aproape s-au dublat în ultimele patru săptămâni. În Africa, decesele au crescut cu 80% în aceeaşi perioadă”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.
FOTO: EPA
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!