Un bărbat din Florida și-a protejat casa de uraganul Milton folosind o metodă inedită care a implicat curele și cârlige de plastic. Pe măsură ce furtuna de categoria 3 făcea ravagii în tot statul, rezidentul din Orlando Pedro Casares a venit cu o idee geanială de a-și asigura proprietatea, care avea să-i aducă multă faimă.

Investiție de 22.000 de dolari

Născut în Puerto Rico, bărbatul a avut nevoie de cârlige metalice, ancore de ciment și a folosit curele mari de plastic – același tip folosit de obicei pentru a securiza containerele de marfă pe nave – atașate de cârligele de la sol.

Ancorele de ciment și curelele special concepute, care l-au costat pe Casares 22.000 de dolari (16.833 de lire sterline), au fost plasate pe acoperișul casei familiei și se pare că sunt capabile să suporte 2.449 kilograme.

@user21616654565805 Man straps down his home as milton arrives in florida. #florida #update #usa🇺🇸 #breakingnews #hurricane #fyp #viral_video #milton #hurricanemilton #tornado #siestayey ♬ original sound – kati

Fiica lui Pedro Casares: „Casa este intactă”

Pentru a pune la curent urmăritorii cu privire la starea casei, fiica lui Casares, utilizatorul TikTok SimplyUniqueSmiles93, a oferit un tur mult așteptat al proprietății.

„Casa, din fericire, este bine. Sunt doar multe frunze peste tot, dar totul este încă intact. Există o mulțime de zone afectate în apropierea casei noastre. Casa este intactă. Nici o șindrilă sau țiglă nu s-a ridicat de pe acoperiș. Totul este bine. Nu vom scoate curelele până nu se termină uraganul”, a explicat ea în timpul unei plimbări.

„Acest om va fi o legendă”

Utilizatorii rețelelor de socializare au fost deja interesați de tehnica lui Casares înainte de furtună. Cei mai mulți își înclinau deja pălăriile în fața lui pentru atitudinea sa, catalogându-l drept „legendă” și exprimându-și admirația pentru eforturile sale inovatoare.

„Acesta este cel mai bun lucru din Florida pe care l-am văzut vreodată”, a glumit un utilizator.

„Toată lumea râde acum, dar acest om va fi o legendă când toate celelalte case plutesc pe drum și el stă în sufragerie uitându-se la televizor alimentat de un terminal Starlink”, a comentat altcineva.

„Apreciez cu adevărat efortul. Sper că funcționează”, și-a exprimat un altul sprijinul.

„Gândește cu creierul și avem nevoie de mai mulți oameni ca el”, a a fost opinia unui alt locuitor.

Un alt utilizator a remarcat cu umor: „Frate, și-a asigurat casa ca un pian când se mută. Legendă absolută”.

În urma uraganului Milton, care a sfâșiat orașele de coastă și a dezlănțuit un baraj, locuitorii din Florida au pășit pe străzile inundate, au luat mizeria presărată și au făcut un bilanț al ravagiilor provocate în casele lor.

Urmărește-ne pe Google News