Abul Bajandar are 28 de ani și suferă de epidermodisplazie veruciformă, considerată o boală extrem de rară. Cazul său a devenit cunoscut în lumea întreagă în 2016, când tânărul a fost operat prima oară la o clinică din
Bangladesh.

Așa arăta Abul în 2016, înainte de a fi operat / foto: EPA

La acea vreme, medicii de la Spitalul Universitar din Dacca l-au declarat vindecat, însă boala a recidivat de mai multe ori. Așa se face că Abul a fost operat de nu mai puțin de 25 de ori.

El este din nou internat în capitala statului Bangladesh începând din ianuarie.

„Nu mai suport durerea. Nu reuşesc să dorm noaptea. Am cerut medicilor să îmi taie mâinile, ca să am măcar parte de o perioadă de linişte”, a declarat el pentru agenția AFP, citată de Agerpres.

Tânărul este susținut de mama sa.

„Măcar va scăpa de durere. Acum trăieşte un adevărat infern”, a precizat Amina Bibi, mama tânărului, conform sursei citate.

Abul Bajandar are negi (veruci) și pe picioare, însă numărul acestora este mai mic. Tânărul spune că ar vrea să fie tratat în străinătate, însă nu are suficienți bani pentru a acoperi cheltuielile.

Directorul secției de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Universitar din Dacca a precizat că o comisie formată din șapte medici se va întruni marți pentru a discuta cazul tânărului.

La acest spital din Bangladesh a fost tratată și o tânără care suferea de aceeași boală. Deși toate excrescențele i-au fost extirpate inițial, acestea au reapărut în număr mai mare. În consecință, familia fetei a decis să oprească tratamentul și a dus-o în satul în care trăiește.

Vă avertizăm! Imaginile au un puternic impact emoțional!

Sursă foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News