Începând din luna iulie, angajaţii din Corpul de Control al primarului Capitalei au un nou coleg. „Ionescu Adrian Corneliu este salariatul Primăriei Municipiului Bucureşti, la Corpul de Control al primarului general, începând cu data de 11.07.2022, prin transfer, la cerere, în funcţia publică de expert, grad profesional superior”, se arată într-un răspuns al instituției pentru Libertatea.

Numele său este cunoscut atât între angajaţii Primăriei Sectorului 4, cât şi printre victimele tragediei de la Colectiv. Adrian Corneliu Ionescu era şeful Poliţiei Locale a Sectorului 4 în 2015, anul tragediei din clubul Colectiv. 

După incendiul din 30 octombrie, în urma căruia au murit 64 de persoane, anchetatorii au efectuat percheziţii la sediul Poliţiei Locale Sector 4, iar Adrian Corneliu Ionescu a fost audiat atunci în calitate de martor.

Atribuțiile Corpului de Control

La aproape şapte ani de la tragedia din Colectiv, fostul șef al Poliției Locale din mandatul lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4 îi va verifica pe angajații Primăriei Capitalei dacă şi-au îndeplinit corect sarcinile.

Corpul de Control al primarului este o direcție importantă din cadrul PMB, care „realizează controlul activităţilor aparatului de specialitate al primarului general al municipiului Bucureşti, precum şi al organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local, așa cum sunt definite în Codul Administrativ, în baza planului anual de control sau din dispoziţia primarului general al municipiului Bucureşti”, conform site-ului primăriei.

Ce funcții a mai deținut după plecarea de la primăria lui Piedone

Adrian Corneliu Ionescu era şeful Poliţiei Locale a Sectorului 4 în 2015, anul tragediei din clubul Colectiv

În 2012, Adrian Corneliu Ionescu era director executiv la Poliţia Locală Sector 4. Din declarația de avere aflăm că deținea deja un număr impresionant de proprietăți. Două apartamente în București, o casă de vacanță în Costinești plus 40% dintr-un imobil cu mai multe apartamente și spații comerciale, tot în Capitală. Acesta din urmă și unul dintre apartamente fiind obținute prin moștenire.

Conducea un Mercedes fabricat în 2007 şi îşi cumpărase o şalupă marca Sun Runner. Salariul său din anul precedent se ridica la aproximativ 3.300 de lei pe lună, potrivit declaraţiei de avere. Soția ocupa, în 2012, funcția de consilier juridic tot la primăria condusă de Cristian Popescu Piedone, de unde încasa puțin peste 800 de lei pe lună.

În 2014, devine șeful poliției locale. După tragedia din clubul Colectiv, este coborât cu o treaptă, fiind numit, în noiembrie 2015, director executiv. La începutul lunii, Cristian Popescu Piedone își dăduse demisia din fruntea primăriei. 

În ianuarie 2016, Adrian Corneliu Ionescu se mută la Poliția Locală Sectorul 5, unde ocupă funcția de director general adjunct. Stă aici până în august același an, când devine director de exploatare la Compania Naţională „Administraţia Porturilor Dunării Fluviale S.A”, în Giurgiu. 

În 2020, îl regăsim pe Adrian Corneliu Ionescu şef de serviciu la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov. 

Începând cu anul 2020, în declarațiile de avere ale lui Adrian Corneliu Ionescu apare o nouă rubrică – o indemnizație de revoluționar, peste 2.000 de lei pe lună.

Doi ani mai târziu, în 2022, ajunge comisar-şef adjunct la Protecția Consumatorilor, poziție din care se transferă în cadrul Corpul de Control al primarului Capitalei, Nicuşor Dan.

 
 

Urmărește-ne pe Google News