În răspuns, reprezentanții ONAC dau vina pe termenele de livrare prea relaxate propuse de firme. 

Ziarul a transmis, vineri, o solicitare oficială către ONAC pentru a afla numele câștigătorilor acestei proceduri, în contextul în care site-ul instituției nu include nicio mențiune referitoare la achiziția celor 250.000 de tablete. 

În plus, documentele referitoare la procedură nu au fost încărcate în SICAP, portalul dedicat achizițiilor publice. 

În răspunsul transmis astăzi, ONAC arată că doar trei dintre cele nouă loturi ale licitației au fost câștigate, firma care a depus oferta conformă pentru toate cele trei fiind Orange România S.A., iar pentru celelalte șase loturi nu au fost depuse oferte conforme.

“La momentul prezentului, ONAC se află în perioada de 11 zile când se pot depune contestații, aferentă procedurii, iar în cazul în care nu vor exista contestații, pe data de 8 septembrie se poate încheia acordul-cadru cu societatea declarată câștigătoare pentru cele trei loturi: Regiunea București-Ilfov, Regiunea Centru și Regiunea Sud, respectiv Orange România”, se arată în răspuns.

Mai departe, oficialii Oficiului pentru Achiziții explică și unde s-a oprit procedura:

În total, au fost 9 loturi, iar pentru celelalte șase va trebui reluată licitația, fiindcă nu au fost oferte conforme cu termenul foarte scurt de livrare – practic, ofertele au avut termene de livrare diferite față de cele solicitate de Ministerul Educației în caietul de sarcini.

Monica Anisie. Foto Hepta

Ministrul educației, Monica Anisie, i-a cerut astăzi premierului Ludovic Orban demiterea președintelui ONAC Cornelia Nagy pentru licitația “dezastruoasă” privind achiziția de tablete.

Ministerul condus de Anisie a demarat procedura pentru cumpărarea acestor tablete de la începutul lunii mai, alocând suma de 150 milioane de lei, prin Hotărâre de Guvern, în acest scop. De procedura achiziției s-a ocupat, însă, ONAC. 

De 4 luni, presa scrie

Încă de la începutul pandemiei, presa a remarcat nu doar supraevaluările de la Unifarm, ci și afacerile cu măști și materiale sanitare cumpărate la prețuri imense de către ONAC

Vreme de peste 4 luni, atât președintele Iohannis, cât și premierul Orban au apărat conducerile celor două instituții care au cheltuit sute de milioane de euro cu achiziții COVID-19. 

 
 

Urmărește-ne pe Google News