SUA, Marea Britanie, Franţa, Irlanda, Norvegia şi Albania au cerut această întâlnire, relatează surse diplomatice, în urma creşterii bombardamentelor asupra zonelor civile în ultimele zile.

SUA, Marea Britanie şi Franţa sunt toţi membri permanenţi ai consiliului împreună cu Rusia şi China. Sunt, de asemenea, în desfăşurare discuţii pentru a oferi o ocazie preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky să vorbească la Adunarea Generală a ONU – care este formată din toate statele membre.

Rusia a cerut miercuri o nouă amânare pentru vineri a unui vot în Consiliul de Securitate al ONU pentru proiectul său de rezoluţie „umanitară” privind Ucraina, unii diplomaţi considerând că textul ar putea fi abandonat în cele din urmă din lipsa unui sprijin suficient din partea celor mai apropiaţi aliaţi ai Moscovei.

Pe 2 martie, la iniţiativa Uniunii Europene, Adunarea Generală a ONU a aprobat cu o majoritate covârşitoare un prim text de condamnare a Rusiei pentru invazia sa din 24 februarie în Ucraina. Rezoluţia, descrisă drept „istorică” pentru sprijinul masiv de care s-a bucurat, a fost votată cu 141 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 35 de abţineri.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News