Mișcarea i-ar fortifica statutul de cel mai valoros startup din lume. Alte 5 miliarde de dolari ar urma să fie împrumutate de la bănci, conform sursei.

Noua evaluare a OpenAI ar fi cu 74% mai mare decât cele 86 de miliarde de dolari pe care le-a obținut în cadrul unei oferte publice de cumpărare la începutul acestui an.

Compania nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta, iar Thrive Capital, despre care Bloomberg News a spus anterior că va conduce finanțarea, a refuzat să comenteze.

Recent, presa a scris că inclusiv Apple și Nvidia ar urma să investească în OpenAI.

Frenezia declanșată de ChatGPT a făcut din OpenAI unul dintre cei mai mari jucători din industria inteligenței artificiale.

Compania, condusă de Sam Altman și susținută de mastodontul tehnologic Microsoft, a condus la resurgența interesului Silicon Valley pentru acest domeniu.

Cei șapte magnifici privați

Forge Global Holdings, o piață pentru valori mobiliare private, a adăugat miercuri OpenAI pe lista sa de startup-uri „Private Magnificent Seven”.

„The Magnificent Seven” (Cei Șapte Magnifici – n.r.) este un grup de mega-companii tranzacționate public: Microsoft, Apple, Alphabet – părintele Google, Meta – compania ce deține Facebok, Amazon, Nvidia și Tesla.

Lista magnificilor privați este compusă din SpaceX, OpenAI, ScaleAI, Databricks, Fanatics, Stripe and Rippling, conform MarketWatch.

SpaceX este compania spațială lansată de miliardarul cofondator al Tesla Elon Musk.

ScaleAI este o firmă specializată în infrastructură pentru calculul AI.

Fanatics este o platformă digitală de sport care oferă mărfuri, obiecte de colecție, precum, pariuri sportive și iGaming.

Stripe este o companie de servicii financiare, iar Rippling este specializată în resurse umane pe platforma sa software-as-a-service (software ca serviciu).

Cea mai recentă injecție de capital va permite OpenAI să rămână privată pentru mai mult timp.

Urmează listarea pe bursă

Majoritatea startup-urilor de top evită să devină publice din cauza costurilor de reglementare și a volatilității piețelor bursiere.

Sursele alternative de capital, cum ar fi societățile de capital privat și fondurile precum Destiny Tech100 și ARK Venture Fund au diminuat de asemenea atractivitatea ofertelor publice inițiale.

Însă investitorii se bucură de lichiditatea oferită de piețele publice. „Investitorii în capital de risc vor dori lichidități, iar modalitatea prin care le pot obține este fie ca societatea să se vândă, fie să devină publică (să se listeze pe bursă – n.r.)”, a declarat Chelsea Childs, partener la firma de avocatură Ropes & Gray.

Urmărește-ne pe Google News