Crescut de mătuşa paternă

Asta însă până anul trecut, când mătuşa lui Alexandru, care l-a luat în grijă din cauză că părinţii nu aveau cu ce să-l crească, a făcut demersurile necesare pentru ca micuţul să poată beneficia lunar de o sumă de bani.
Şi cum nici o minune nu ţine prea mult, după nici 6 luni, primăria nu i-a mai acordat ajutorul bănesc care, de altfel, i se cuvenea, pe motiv că nu sunt fonduri. Şi nu se pune problema că suma de 600 de lei, atât cât primeşte pe lună un copil cu grad grav de handicap, ar fi fost de ajuns pentru nevoile lui Alex, însă sunt nişte bani pe care familia lui îi poate folosi măcar pentru o parte din medicamentele de care are nevoie.
De mai bine de un an, Alexandru stă numai prin spitale. Acum se află la “Victor Babeş”, în Bucureşti, din cauza unei infecţii la inimă.
Am încercat să-i întindem o mână de ajutor micuţului Alexandru şi ne-am interesat, direct la sursă, ce se întâmplă cu fondurile alocate copiilor cu dizabilităţi. Anghel Soare, primarul comunei cu pricina, a fost binevoitor şi ne-a răspuns că toţi banii restanţi vor ajunge la destinaţie înainte de Sărbători.

Peste 70.500 de copii cu dizabilităţi

În România, 70.647 de copii care suferă de diferite tipuri de handicap se află în evidenţele Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi au certificate.
Însă numărul bolnavilor este mult mai mare, doar că, din cauza birocraţiei şi a faptului că se aşteaptă mai bine de o lună până la eliberarea certificatului, mulţi renunţă la documentul care i-ar ajuta să primească o indemnizaţie. Iar sumele care se acordă acestor persoane sunt de tot râsul.
Astfel, doar cei care au certificat cu grad grav de handicap beneficiază de 600 de lei pe lună. În rest, pentru toţi ceilalţi, sumele acordate sunt între 15 şi 33 de lei. Mai mult decât atât, statul nu le pune la dispoziţie acestor copii nici măcar un centru în care să poată face recuperare gratuit.

 
 

Urmărește-ne pe Google News