Avioanele de luptă F-16 ‘desfășoară o operațiune împotriva a două nave ale Gărzii de coastă în privința cărora s-a stabilit că încearcă să treacă în apele teritoriale ale Greciei, scrie Dogan, fără a preciza cine se află la bordul acestora,

Un oficial turc a declarat pentru AFP că nu poate confirma pentru moment această informație, informează Agerpres.

„O navă a Marinei grecești a fost trimisă în apropiere de Insula Symi (în Marea Egee), însă nimic nu poate confirma venirea militarilor turci către această insulă”, a declarat o sursă guvernamentală elenă.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a respins informaţiile apărute în presă privind deturnarea navelor, dând asigurări că toate navele Pazei de Coastă sunt sub control.

„Informaţiile de presă despre deturnarea navelor nu sunt adevărate”, a comunicat Ministerul turc de Interne, citat de agenţia Anadolu şi de ziarul Hurriyet.

Conform unor surse, mai multe nave militare turce sunt dispărute după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, blocată de Administraţia Recep Tayyip Erdogan. Opt comandanţi ai armatei turce au fugit în Grecia în timpul loviturii de stat, cu un elicopter militar, cerându-le azil politic autorităţilor elene.

Insula grecească Symi se află în apropierea stațiunii turcești Marmaris (vest), unde se afla președintele Recep Tayyip Erdogan vineri seara în momentul declanșării tentativei de lovitură de stat. El a afirmat că a reușit să scape dintr-un atac al unui comando de puciști, în momentul în care părăsea Marmaris pentru a merge la Istanbul.

Potrivit presei turce, autoritățile îi caută pe membrii acestui comando care s-ar ascunde în regiunea Bodrum (sud-vest).

Urmărește-ne pe Google News