Toată nebunia a început de cum primele cadavre, aşezate în sicrie din zinc au intrat pe uşa IML. Imediat patru medici legişti, trei asistenţi, cinci brancardieri şi o echipă de poliţişti şi criminalişti s-a pus în mişcare.
”S-a lucrat la câte două-trei cadavre o dată. În faţa familiei a fost desfăcut întâi sicriul din zinc, de la exterior – care nu era sudat, ci numai acoperit cu celofan -, şi apoi cel din lemn în care erau aşezate victimele. Oamenii, care fuseseră autopsiaţi în Muntenegru, erau dezbrăcaţi, iar la cap, în sicriu, erau aşezate, într-o pungă, hainele lor. Rudele şi-au recunoscut morţii după operaţii de monturi sau de colecist, după negi sau după tatuaje. Au fost suficient de tari şi au rezistat cumplitelor momente. În două cazuri nu s-a putut face identificarea după faţă, pentru că vicitmele averau capul zdrobit. Pentru siguranţă, poliţiştii au luat şi probe ADN. În plus, toată operaţiunea de recunoaştere a victimelor a fost filmată şi fotografiată”, ne-au dezvăluit surse medicale.
Cei doi legişti muntenegreni care au venit la Bucureşti pentru procedura de recunoaştere nu s-au implicat direct în proces, ci doar au asistat la operaţiune pentru a completa cu deplină certitudine certificatele de deces. Filmările şi fotografiile făcute la identificare sunt probe la dosar şi vor ajunge la autorităţile din Muntenegru.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro