„Occidentul a fost cel care a adus junta criminală la putere în Ucraina. Ţările NATO au trimis arme şi instructori militari în Ucraina, ei continuă să le furnizeze informaţii secrete şi controlează acţiunile grupurilor neonaziste”, a spus Nikolao Patruşev într-un interviu acordat cotidianului Izvestia.

„Operaţiunea din regiunea Kursk a fost planificată şi cu participarea serviciilor speciale NATO şi occidentale. Această acţiune criminală a fost determinată de conştientizarea de către regimul neo-nazist de la Kiev a prăbuşirii sale iminente”, a adăugat consilierul.

Patruşev a respins afirmaţiile Departamentului de Stat al SUA privind neimplicarea în această chestiune.

„Este obişnuit ca Statele Unite să spună un lucru şi să facă exact opusul. Fără participarea şi susţinerea lor directă, Kievul nu ar fi îndrăznit niciodată să pună piciorul pe teritoriul Rusiei”, a mai spus el.

Forţele ucrainene au început un atac major asupra regiunii Kursk pe 6 august. De atunci au fost emise în mod repetat avertismente de atac cu rachete în regiune, iar guvernul rus a declarat stare de urgenţă la nivel federal în regiune. Majoritatea locuitorilor au fost relocaţi temporar din zonele de frontieră şi sunt acum în afara pericolului, a declarat Ministerul Rus pentru Situaţii de Urgenţă. Peste 720 de persoane au fost evacuate doar în ultima zi, potrivit ministerului.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Kievul a pierdut deja până la 2.640 de militari, 37 de tancuri, 32 de transportoare blindate de trupe de la începutul ostilităţilor pe direcţia Kursk.

Urmărește-ne pe Google News