„La data de 18 septembrie 2024, un container, ce a fost importat din Ecuador, de către o societate comercială din România, a fost descărcat într-un terminal din Portul Constanța”, se arată în comunicatul autorităților.

După realizarea formalităților vamale, containerul a fost transportat în orașul Aiud, iar 71 de butoaie conținând pulpă de fructe congelate au fost transbordate într-un autocamion frigorific.

„Transbordarea s-a efectuat din containerul maritim suspect care conținea 75 de butoaie din metal, iar cantitatea netă a unui butoi era de aproximativ 200 kg”, spun autoritățile. În total, este vorba despre 15-16 tone de pulpă de fructe congelate.

Pe 23 septembrie, autocamionul care a transportat cantitatea de pulpă de fructe congelată cu destinația Olanda a ajuns la Vama Nădlac 1, unde a fost oprit de Poliția de Frontieră. Acolo, oamenii legii au făcut controale amănunțite, deoarece aveau „bănuiala rezonabilă că în interiorul produselor congelate ar fi disimulată o cantitate importantă de cocaină”.

Presupunerea polițiștilor s-a adeverit: „În urma efectuării controlului autocamionului, în butoaiele care conțineau aproximativ 15 tone de pulpă de fructe, a fost descoperită cocaină”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 20

În urma investigațiilor, s-a constatat că membrii grupării aveau și un depozit în Aiud, pentru a depozita o parte din transportul suspect. La percheziții, au fost găsite 4 butoaie din metal și 88 de cutii ce conțineau fructe congelate, aproximativ 880 kg.

Trei persoane au fost conduse la DIICOT Constanța, iar doi bărbați au fost reținuți 24 de ore fiind acuzați de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Surse judiciare au declarat pentru Libertatea că deocamdată nu se știe precis cantitatea de droguri, dar estimările arată că este vorba despre aproximativ 3 tone de cocaină ascunse în cele aproape 16 tone de pulpă de fructe congelate.

Urmărește-ne pe Google News