Operațiunea „Jupiter” este coordonată de Parchetul General, Poliția Română și Direcția Generală Anticorupție. Descinderile au loc în Bucureşti, Bihor şi Bacău, în dosare de evaziune fiscală.

În Capitală, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie şi 24 de mandate de aducere într-un dosar privind evaziunea fiscală.

De asemenea, în alt dosar similar, procurorii şi poliţiştii au efectuat o percheziţie şi pun în aplicare un mandat de aducere, cercetând un prejudiciu de aproximativ 525.000 lei. Într-un alt caz, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi poliţiştii din cadrul IGPR au desfăşurat 21 de percheziţii domiciliare într-un dosar ce vizează infracţiuni de fals informatic şi înşelăciune, cu un prejudiciu total estimat la peste 1.000.000 lei.

Ilegalități în programul Start Up Nation

IPJ Satu Mare şi Serviciul de Investigatii Criminale au desfăşurat 4 percheziţii în judeţele Galaţi şi Prahova pentru înşelăciune, cu un prejudiciu de 95.000 euro, reţinându-se că persoana vătămată, în cursul lunii octombrie 2023, a fost indusă în eroare de către o persoană identificată pe internet care avea pagina cu numele „Măicuţa Beatrice”.

Femeia afirma că poate ajuta persoanele în „orice problemă de viaţă, dezlegare de farmece, vindecare alcoolici” şi alte aspecte. Pentru că persoana vătămată avea probleme cu persoana cu care convieţuieşte, a contactat persoana din anunţ, fiind determinată să-i dea în schimbul promisiunilor că o va ajuta, suma de aproximativ 87.600,00 euro (80.000,00 euro şi 38.000,00 lei) în perioada 06.11.2023-08.03.2024, spun reprezentanții Poliției Române.

Într-un alt dosar, instrumentat de PT Bihor şi SICE Bihor, au fost efectuate 4 percheziţii în judeţele Cluj şi Bihor. Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi SICE Alba au desfăşurat 27 de percheziţii şi 3 mandate de aducere într-un dosar privind obţinerea ilegală de fonduri.

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2019, două societăţi comerciale, prin prezentarea de documente false, au obţinut de la Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii finanţare nerambursabilă prin Programul Start Up Nation 2018, cauzând un prejudiciu de 197.626, 90 lei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News