În urma comparării stocurilor din depozit cu cele evidențiate în documente a reieșit că  firma deținea 78 de metri cubi de material lemnos, din speciile fag, tei, cireș și gorun, fără acte justificative.

De asemenea, în vecinătatea depozitului, au fost descoperiți 23 de metri cubi de material lemnos, din specia gorun, ascunși sub obiecte din plastic, prelate și crengi.

Pentru neregulile constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 6.000 de lei, fiind dispusă și măsura confiscării celor 101 metri cubi de material lemnos, a căror proveniență licită nu a putut fi justificată. La activitate a participat și un specialist din cadrul Gărzii Forestiere.

La începutul lunii septembrie, au fost percheziții și în Maramureș, la hoții de lemne. Mai multe persoane erau bănuite de tăieri ilegale și furt de arbori.

Mai mult, pădurari din Vâlcea erau complici cu hoții. Furtul de lemn din pădure era acoperit de polițiști, care găseau clienți.

În schimb, o tânără din Iași a fost amendată pentru că a sesizat un posibil furt de lemne. „Mi se pare nedrept”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

FOTO: Poliția Română


CITEȘTE ȘI… Soluția unui sat din Elveția pentru a evita depopularizarea: Primă de instalare de 70.000 de franci pentru familiile care vor să se mute acolo


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News