Filmarea are 18 minute. 5 grenade sunt aruncate asupra soldatului rus, care, în mod miraculos, supraviețuiește.

UAV-ul este dirijat în aceeași locație, pentru a-l găsi pe militarul inamic. În imagini, bărbatul poate fi văzut semnalând că are nevoie de apă și făcând un semn de rugăciune.

Drona eliberează, apoi, o sticlă de apă și o bucată de hârtie cu instrucțiuni despre cum să ajungă la liniile ucrainene: „Urmărește aparatul până la tranșeele noastre”.

Rusul scoate din buzunar o seringă și se injectează în brațul stâng, probabil cu analgezice. Soldatul pare epuizat în timp ce iese din șanț, șchiopătând. Apoi indică faptul că vrea o pauză de țigară și se odihnește pe câmpul de luptă, înainte de a continua.

Când ajunge, în sfârșit, la liniile inamice, este întâmpinat de doi ucraineni, care îl preiau și îl duc spre postul de comandă.

Clipul, nedatat, încărcat pe YouTube pe 22 septembrie, se numește „Cum am luat un prizonier cu drona”.

„Soldații batalionului K-2 au luat un prizonier folosind o dronă, pentru prima dată. Operatorul UAV are indicativul Steiger”, se precizează. Rusul ar fi stat o săptămână în tranșee, fără mâncare sau apă. „Poate că ocupantul și-a dat seama cât de norocos a fost”, mai scriu ucrainenii.

Urmărește-ne pe Google News