Ministrul nu pierde nici un prilej – la TV, la întâlniri cu fermierii, oriunde – să aducă aminte că el e agronom, cercetător ştiinţific, profesor universitar şi, ca atare, nimeni să nu-i pună la îndoială certitudinea că “mutanţii” sunt buni şi-n ei stă viitorul omenirii. E drept, ministrul sare discret peste amănuntul că s-a aflat în relaţii de colaborare personală cu o companie specializată în asemenea culturi…
Nu sunt nici agronom, nici fermier, nici negustor de soia, porumb, roşii sau alte plante modificate genetic. Dar nici nu trebuie să fii, ca să ai nostalgia unei roşii “adevărate” sau a unui măr de Voineşti, atunci când eşti nevoit să muşti din nişte mingi din plastic, fără gust, aduse adesea prin contrabandă de prin Turcia sau de aiurea şi alungând prin concurenţă neloială produsele româneşti.
Asta e hrana pe care vrea să ne-o bage pe gât Tabără?! Vorbind de viitorul omenirii, ministrul român uită nişte chestiuni esenţiale. Occidentul ţine cu dinţii de produsele ecologice, “nedopate”, autentice şi sănătoase. Le cumpără scump, atunci când le găseşte. Ideile lui Tabără or fi valabile în ţări în care pământul agricol se măsoară cu metrul pătrat.
În România – care are un potenţial agricol ce poate susţine peste 80 de milioane de oameni – sunt azi vreo 2-3 milioane de hectare lăsate pârloagă de ţăranii care n-au bani să le cultive (subvenţiile sunt de câteva ori mai mici decât în UE), nu au la dispoziţie sisteme de colectare şi achiziţie a produselor. Asta ar trebui să fie agenda ministrului român, nu să viseze munţi de legume şi de cereale siluite genetic.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!