Marţi, la Bruxelles, va avea loc o provocare antiromânească, la care sunt invitaţi… membrii Parlamentului European! Invitaţia e tipărită sub sigla Partidului Popular European, poartă semnătura vicepreşedintelui instituţiei, pastorul Laszlo Tökes – ajuns în această funcţie cu sprijinul PDL şi cu binecuvântarea lui Traian Băsescu – şi cheamă europarlamentarii la deschiderea “reprezentanţei” Ţinutului Secuiesc, mai exact – a judeţelor Harghita şi Covasna. Mă mir că, tupeu are destul, n-o numeşte “ambasadă”. Măgăria e clară şi depăşeşte multe din provocările antiromâneşti de până acum, fiind o nedisimulată escaladare a acţiunilor de enclavizare a Ţinutului Secuiesc. Procedeul, cum bine se ştie, a fost deja experimentat în Kosovo.
Nimic nu pare a înfrâna poftele bezmetice ale câtorva lideri extremişti, care se erijează în purtători ai voinţei maghiarilor din această zonă. Fie spus, nu-i vorba doar de Tökes şi de gruparea lui ultraradicală, ci şi de rivalii săi din UDMR, care, în această privinţă, nu se disociază net de el. Nimic nu îndreptăţeşte manifestarea de la Bruxelles. Adică nu doar Constituţia, care apără suveranitatea, integritatea şi unitatea statului român, dar nici interesele etniei maghiare majoritare în judeţele respective, a căror izolare le-ar adânci starea de înapoiere economică, datorată jafului practicat de propriii baroni.
Este însă incredibilă, greţoasă şi condamnabilă reacţia lentă şi bicisnică a reprezentanţilor Puterii, care – hămesită după câteva voturi în Parlament – tolerează asemenea afronturi la adresa României. Afronturi care ascund de fapt intenţii mult mai agresive. Printre puţinii, în afară de C.V. Tudor, care şi-au exprimat imediat opinia, vituperând acţiunea de la Bruxelles, a fost, în numele UNPR, Cristian Diaconescu. De ce premierul român nu previne PPE că şi-ar putea retrage PDL-ul dintr-o structură în conducerea căreia se află un fost turnător şi actual provocator? De ce tac ceilalţi lideri politici, de ce tace preşedintele?

 
 

Urmărește-ne pe Google News