UPDATE. Şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost închisă miercuri, la câteva minute după ce a fost reluată pentru vot final. Opoziţia a anunţat că părăseşte sala plenului.

În şedinţa de plen urma să se dea votul final pe proiectele de lege care au fost dezbătute luni, dar acest lucru nu a putut fi posibil pentru că nu a fost întrunit cvorumul necesar.

Câteva minute bune, şedinţa de plen de la Cameră a avut doi preşedinţi. Florin Iordache – cel delegat de Liviu Dragnea – şi Marilen Pirtea – cel propus de Ppoziţie. Acesta din urmă a supus la vot revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei.

„Domnule Pirtea, vă rog frumos. Daţi-vă la o parte! a insistat Florin Iordache.

Marilen Pirtea a mers mai departe: „Cine e pentru revocarea din funcţie a domnului Liviu Dragnea? 112 voturi pentru”, a spus el.

Deputaţii Opoziţiei s-au ridicat în picioare cu mâinile ridicate şi au venit în faţa tribunei, după care au început să aplaude.

Iordache i-a dat cuvântul liderului grupului PSD Daniel Suciu, dar acesta nu a fost lăsat să intre la tribună de Pirtea, care a blocat microfonul. Timp de 3-4 minute Suciu a încercat să se strecoare la tribună pe lângă Pirtea, dar acesta din urmă a refuzat să părăsească locul.

Un profesor universitar din Sibiu e acuzat de mai multe forme de abuz asupra studenților. Reacția Universității
Recomandări
Un profesor universitar din Sibiu e acuzat de mai multe forme de abuz asupra studenților. Reacția Universității

„Îl invit pe domnul Suciu la microfon, domnul Suciu, domnul Suciu. (…) Nu a votat nimeni, domnule Pirtea, vă faceţi de râs. Sunteţi în afara Regulamentului”, a mai spus Iordache.

Turcan: Liviu Dragnea este out de la conducerea Camerei Deputaţilor!

Opoziţia şi-a clamat victoria, însă PSD spune că ceea ce s-a întâmplat în plen a fost neregulamentar.

Raluca Turcan, liderul liberalilor, a declarat că „Liviu Dragmea este out de la conducerea Camerei Deputaţilor. S-au supus la vot cele două proiecte de hotărâre care au fost dezbătute și urmează într-o ședință de plen să fie votate final”, a spus ea.

Opoziţia a reușit să îl înlăture pe Liviu Dragnea. E marea victorie pe care o aşteaptă o lume intreagă”, a spus şi Eugen Tomac, președintele PMP.

Există limite de a te face de râs . Le-aţi depăşit cu brio, stimaţi colegi”, a strigat către opoziție Daniel Suciu, liderul deputaților PSD.

Florin Iordache: „Astăzi a fost o zi tristă în Parlamentul României. Am constatat că din dorinţa de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers pe încălcarea regulamentului şi a normelor interne ale Parlamentului. Eu înţeleg un joc democratic şi faptul că îţi doreşti anumite chestiuni de la modificări legislative până la schimbări sau ocuparea anumitor funcţii în Parlament, dar toate acestea trebuie să respecte norme minimale: Constituţie, regulament, este vorba de nişte legi de organizare a nişte instituţii„, a afirmat Iordache după şedinţa de plen.

În acest moment, activitatea în plenul Camerei Deputaţilor este blocată, iar partidele de Opoziţie promit că vor cere revocarea lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei în fiecare şedinţă.

Anul 2024, cel mai cald din istoria măsurătorilor meteorologice. Ziua în care 24 de stații meteo din România au arătat peste 40 °C
Recomandări
Anul 2024, cel mai cald din istoria măsurătorilor meteorologice. Ziua în care 24 de stații meteo din România au arătat peste 40 °C

Domnul Dragnea a fugit, de mult timp a fugit din fruntea Camerei Deputaţilor, însă a capturat statul român şi Parlamentul României prin interpuşi, exact aşa cum fac infractorii. Domnul Iordache este cel mai umil şi slugarnic interpus al domnului Dragnea. Realitatea momentului pe care o constatăm este următoarea: majoritatea PSD – ALDE nu mai există. Liviu Dragnea este revocat din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Florin Iordache este revocat din funcţia de vicepreşedinte al Camerei„, a spus, înainte de verificarea cvorumului, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Florin Iordache a precizat, după şedinţă, că solicitarea PNL este neregulamentară, pentru că s-au sărit mai multe etape. Astfel, solicitarea trebuia înregistrată la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi apoi, după un aviz în comisia de regulament, s-ar fi ajuns la plen.

În plus, Iordache precizează că actualul Regulament al Camerei Deputaţilor prevede că revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se face doar la solicitarea grupului din care acesta face parte, respectiv PSD.

PNL ameninţă cu greva parlamentară, dacă PSD nu spune la vot revocarea lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor

UPDATE: Raluca Turcan a anunțat că PNL intră în grevă parlamentară, dacă Florin Iordache nu supune la vot în plen revocarea din funcție a lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților.


„Vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen să fie înscrise două solicitări de revocare, a domnului vicepreședinte Florin Iordache și a domnului președinte al Camerei Deputaților Liviu Dragnea”, a declarat Raluca Turcan.

Strategia iubitei lui Sorin Oprescu pentru recuperarea vilei din Primăverii cumpărate pe numele ei. Statul a confiscat proprietatea
Recomandări
Strategia iubitei lui Sorin Oprescu pentru recuperarea vilei din Primăverii cumpărate pe numele ei. Statul a confiscat proprietatea

„Revocarea mea, cât și a președintelui se poate face la solicitarea grupului parlamentar din care provin. (…) Nu supun la vot, să faceți ce vreți”, a fost reacția lui Florin Iordache, care a acuzat PNL că nu cunoaște regulamentul.

Nu este clar dacă cei din opoziție au șanse de reușită, însă propunerea vine după ce PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților.  Pe hârtie, coaliția are 163 de voturi, în condițiiile în care sunt necesare 165 pentru proiecte de lege importante.

Turcan a cerut și schimbarea procedurii de vot, să fie prin ridicare de mâini, întrucât au fost probleme cu sistemul electronic.

„Unde sunt bărbații opoziției, de la Pro România, USR, de a ajuns doamna Turcan să încerce așa ceva?” s-a întrebat liderul deputaților PSD Daniel Suciu, în plen.

„Ați făcut toată mobilizarea pe care o puteați face. Nu v-a ieșit. Aveți o obsesie cu președintele Camerei Deputaților. Doamna Raluca Turcan, de la acest microfon nu se va suspune la vot ceva neregulamentar”, a mai spus el, potrivit hotnews.ro.

Deputatul Victor Ponta a amintit de data de 3 iulie 2012, când a fost schimbată Roberta Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, menţionând că această situaţie se aplică în prezent.

„Aş vrea să intervin pe procedură în numele celor care se aflau în 3 iulie 2012 în această incintă. Am supus la vot schimbarea din funcţie a Robertei Anastase. Acolo a fost un document foarte bine scris, inclusiv de domnul Iordache şi grupul PDL a invocat că nu este de acord cu introducerea pe ordinea de zi a acestui lucru şi atunci PSD a spus că plenul este suveran. S-a supus la vot şi plenul a decis şi a fost schimbată Roberta Anastase. Trebuie să facem exact cum am făcut în data de 3 iulie 2012”, a spus Ponta.

Ce prevede Regulamentul Camerei Deputaţilor. Cum poate fi revocat preşedintele forului legislativ

Art. 25: Preşedintele Camerei Deputaţilor şi orice alt membru al Biroului permanent pot fi revocaţi înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor. Votul este secret şi se exprimă prin buletine de vot în cazul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi prin bile în cazul celorlalţi membri ai Biroului permanent. Propunerea de revocare se face în scris şi este însoţită de semnăturile iniţiatorilor.

Art. 26. – (1)*) Revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi propusă, când se schimbă majoritatea politică din Camera Deputaţilor, de către majoritatea deputaţilor.

(2)*) Revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi propusă şi la cererea a minimum o treime din numărul total al deputaţilor, în una dintre următoarele situaţii:

a) încalcă prevederile Constituţiei României;

b) încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor sau ale Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

(3) Revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi cerută de grupul parlamentar care l-a propus.

(4)*) Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent, care verifică, din punct de vedere formal, îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1), (2), (3) şi (7), după caz, urmând ca acesta să introducă în proiectul ordinii de zi a următoarei şedinţe de plen propunerea de revocare. Dezbaterea asupra propunerii de revocare se va realiza cu respectarea prevederilor art. 227. Dezbaterea se realizează pe baza unui aviz consultativ al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, în legătură cu situaţiile prevăzute la alin. (2) lit. a) şi b).

 


Citește și:

Doctorul Ciomu al femeilor – După ce a uitat două foarfeci într-o femeie, chirurgul Ștefan din Constanța a cusut defectuos o pacientă, astfel încât „Trei ani nu am putut să fac nici măcar un control ginecologic”!

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Firma românească unde un simplu șofer are un salariu mai mare decât un prefect face angajări. Ce meserii se caută
Știrileprotv.ro
Firma românească unde un simplu șofer are un salariu mai mare decât un prefect face angajări. Ce meserii se caută
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Viva.ro
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Libertateapentrufemei.ro
Trecutul secret al Monicăi Bîrlădeanu. Cum arăta când era chelneriță, în Iași. Care au fost bărbații cu care s-a iubit
Specia rară care și-a făcut apariția în România. Vine din Mongolia și China și ajunge accidental în țara noastră. Puțini au știut ce au în față
FANATIK.RO
Specia rară care și-a făcut apariția în România. Vine din Mongolia și China și ajunge accidental în țara noastră. Puțini au știut ce au în față
Fostul lider WTA s-a căsătorit » Cum a cucerit-o printr-o abordare pe stradă: „Este un film total! Am știut din prima”
GSP.RO
Fostul lider WTA s-a căsătorit » Cum a cucerit-o printr-o abordare pe stradă: „Este un film total! Am știut din prima”
Mesajul astrelor pentru zodii, duminică, 13 octombrie 2024. Trădări pentru Balanță. Transformări pentru Pești
FANATIK.RO
Mesajul astrelor pentru zodii, duminică, 13 octombrie 2024. Trădări pentru Balanță. Transformări pentru Pești
'În biserică, cu cununiile pe cap, telefoanele sunau și amanta urla'. Anamaria Prodan, noi dezvăluiri despre separarea de Laurențiu Reghecampf. A făcut publice detalii intime din relația lor!
Unica.ro
'În biserică, cu cununiile pe cap, telefoanele sunau și amanta urla'. Anamaria Prodan, noi dezvăluiri despre separarea de Laurențiu Reghecampf. A făcut publice detalii intime din relația lor!
România, sub avertizare de ploi şi vânt. Zonele lovite de valul de frig săptămâna viitoare
Observatornews.ro
România, sub avertizare de ploi şi vânt. Zonele lovite de valul de frig săptămâna viitoare
Horoscop 13 octombrie 2024. Fecioarele ar putea fi mai interesate de problemele legate de starea de sănătate sau cele de la muncă
HOROSCOP
Horoscop 13 octombrie 2024. Fecioarele ar putea fi mai interesate de problemele legate de starea de sănătate sau cele de la muncă

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI