PNL şi USR au anunţat depunerea unei moţiuni simple pe Justiţie, iniţiată de formaţiunea sa şi de liberali, intitulată „Ministrul Justiţiei, un ministru de nota 4”.
„După cum ştiţi, pentru fiecare dintre noi vine o vreme a evaluărilor. A venit astăzi vremea evaluării domnului ministru Tudorel Toader. După Ordonanţa odioasă 92/2018, care a bulversat, pur şi simplu, parchetele, după toate nenorocirile pe care le-a făcut pe acest domeniu al Justiţiei, a venit momentul bilanţului şi depunem astăzi această moţiune simplă împotriva politicii sistematice de distrugerea Justiţiei dusă de acest ministru”, a spus Stelian Ion, deputat USR.
De altfel, USR a solicitat ca ordonanţa de urgenţă pe legile Justiţiei să fie discutată de urgenţă, însă Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a amânat o decizie până când nu va veni punctul de vedere al CSM pe această temă, a declarat preşedintele partidului, Dan Barna.
„USR a solicitat în Biroul permanent ca ordonanţa să intre de urgenţă în dezbatere, dar domnul Iordache, după cum îl ştim un foarte bun profesionist, ne-a spus că încă nu au avizul de la CSM şi, prin urmare, mai aşteptăm, pentru că acest aviz este obligatoriu să fie primit. În mod surprinzător, acum câteva zile când a fost dată ordonanţa se pare că nu era obligatoriu, dar de data asta pare să fie. Din nou PSD aplică legea când şi dacă doreşte şi are nevoie, prin urmare a rămas pe ordinea de zi, va urma o procedură de urgenţă, dar după ce va veni acest raport de la CSM”, a precizat Barna, la Parlament.
Comisia de la Veneția trage un semnal de alarmă autorităților din România, privind modificările aduse legilor justiției. În primul rând, numirea și revocarea procurorilor-șefi ar trebui făcute și cu punctul de vedere al președintelui țării, tocmai pentru a „echilibra influența minsitrului Justiției”.
Un apel ferm transmis de specialiști este referitor la secția care ar urma să ancheteze faptele de corupție comise de magistrați. După ce coaliția PSD-ALDE a decis înființarea unei astfel de structuri, Comisia de la Veneția recomandă aleșilor români să renunțe la acest lucru.
Citeste întreaga stire: https://www.libertatea.ro/stiri/justitie/comisia-de-la-venetia-publicat-opinia-care-critica-modificarile-aduse-legilor-justitiei-2431366
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!