Așa își începe pe Facebook autobiografia Mihai Șora, care „a jucat”, la 102 ani, în reclama eMag. Prezența lui Șora, filosoful-lider al protestelor din ultimii ani din Piața Victoriei, este mult discutată și de-a dreptul controversată.
Reproșurile vin să scoată în evidență diferențele dintre biografia reală și cea a personajului din filmul cu trenul oprit de comuniști.
„Mihai Șora nu avea 30 de ani, ci 53, atunci când, în 1969, a încetat să mai colaboreze la vârf cu regimul comunist din România”, scrie editorialistul Libertatea, Patrick Andre de Hillerin.
Pentru a încerca să lămurească publicul, Mihai Șora anunță în continuare: „Vom vorbi despre toate, dragii mei. Despre libertățile mici, anodine, și despre Libertatea cu majusculă, despre cea formală și cea autentică. Vom povesti pe îndelete despre vremurile de odinioară, despre Franța din timpul Ocupației naziste, despre România de după război, despre Ana Pauker și Teohari Georgescu.”
Și fiul său, Tom Șora, a simțit nevoia să scrie în apărarea tatălui său. „Tatăl meu, Mihai Șora, a fost și este supus unor atacuri infame, cu scopul de a-l discredita”
Despre simboluri, mesaje publice și biografia unui simbol al recentelor proteste, despre controverse, fără patimă – la Adriana Nedelea LA FIX.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro